Petri Hatakka on innoissaan uudesta kulttuurikoordinaattorin pestistä

0
Petri Hatakka valittiin Uudenkaupungin uudeksi kulttuurikoordinaattoriksi.

Uudenkaupungin kulttuurikoordinaattoriksi valittu musiikkiteknologi Petri Hatakka kertoo olevansa todella iloinen ja innoissaan uudesta työstään.
– Ihan mahtava juttu, että minut valittiin. Isot saappaathan tässä on täytettävänä ja paljon opittavaa, mutta hyvällä ja luottavaisella mielellä lähden rakentamaan tulevaisuutta, Hatakka sanoo.
Hatakan edeltäjä, marraskuun alussa eläkkeelle siirtynyt Rauno Melos, hoiti kaupungin kulttuuriasioita ja Crusell-viikkoa lähes kolmekymmentä vuotta.
–On tietysti selvää, ettei minusta uutta Raunoa tule. Olen kuitenkin ollut mukana monenlaisissa jutuissa Uudessakaupungissa, joten ihmiset ja ympyrät ovat tuttuja, Uudestakaupungista syntyisin oleva musiikkimies kertoo.
Hatakka on jo pitkään ollut kesäisin myös Crusell-viikolla hommissa, jotenkin sekin on tuttua.
– Kaiken kaikkiaan haluan olla mukana kehittämässä kaupungin kulttuurityötä ja Crusell-viikkoa. Vaikka opittavaa on paljon, uskon, että minulla on myös annettavaa, Hatakka toivoo.
Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta valitsi Hatakan yksimielisesti tehtävään. Hakijoita oli kaikkiaan 57, joista seitsemän kutsuttiin haastatteluun.
Kokouksen esityslistan mukaan opetus- ja kulttuuritoimenjohtaja Inkeri Parviainen ehdotti, että tehtävään valitaan kulttuuri- ja tapahtumatuottaja Kirsi Mustalahti. Ensimmäiselle varasijalle ehdotettiin filosofian maisteri, musiikkipedagogi Kirsti Tuuria ja toiselle Petri Hatakkaa.
Parviainen kuitenkin muutti päätösehdotustaan ja esitti Hatakan valitsemista.
– Valinta pohjautui haastatteluihin sekä hakijoiden osaamisalueisiin ja henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, Parviainen kertoi.
Hakuilmoituksessa todettiin, että valintakriteereissä arvostetaan itsenäistä työotetta, organisointikykyä, sosiaalista luonnetta ja monipuolista osaamista.
Kulttuurikoordinaatin tehtäviin kuuluvat mm. kaupungin kulttuuripalvelujen suunnittelu, koordinointi ja tuottaminen sekä Crusell-viikon järjestäminen mukaan lukien hallinnolliset tehtävät.
Myös yhteistyö eri kulttuurijärjestöjen kanssa sekä kulttuuriyksikön hallinto- ja talousasiat sisältyvät tehtäviin.
Petri Hatakka aloittaa työnsä joulukuun alussa kuuden kuukauden koeajalla.