Uudella kulttuurikoordinaattorilla riittää haasteita

0

Uusikaupunki on saanut uuden kulttuurikoordinaattorin. Vihdoin, sillä tiedossa on ollut jo kauan, että tehtävää pitkään hoitanut Rauno Melos jäisi tänä syksynä eläkkeelle. Valinta tehtiin samalla viikolla, kun Melos hoiti viimeisiä työtehtäviään Raatihuoneella, torin laidalla.

Uusi koordinaattori, musiikkiteknologi Petri Hatakka, on monille uusikaupunkilaisille tuttu mies ennestään. Uudestakaupungista kotoisin oleva Hatakka on ollut monenlaisissa hommissa täällä aikaisemminkin. Kulttuurikoordinaattorin toimenkuvaan kuuluu yhtenä isona osa-alueena Crusell-viikon luotsaaminen, eikä Hatakan tarvitse opetella hänelle tutun festivaalin nuotteja alusta lähtien. Crusell-kokemuksesta on hyötyä erityisesti nyt, kun ensi kesän tapahtuman järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa, ja Hatakka hyppää liikkuvaan junaan.

Rauno Melos työskenteli Uudenkaupungin kulttuurin hyväksi 30 vuoden ajan. Hänen kädenjälkensä ja perintönsä näkyy monessa asiassa, muun muassa parhaillaan vietettävässä Lasten kuu marraskuu –viikossa.

Lapsiin ja nuoriin pitäisi Meloksen mielestä panostaa huomattavasti nykyistä enemmän (US 28.10.) Tästä hänen kanssaan on helppoa olla yhtä mieltä. Toivottavasti myös kaupungin päättäjät ottavat kopin Meloksen ajatuksesta.

Kaupunki investoi tulevina vuosina lapsiin ja nuoriin rakentamalla uudet koulutilat sekä uimahallin ja monitoimihallin. Niiden lisäksi tarvitaan uusia ideoita siitä, miten kaupunki voi vapaa-ajan palveluissaan tukea nuorten hyvinvointia ja elämänhallintaa.

Kysyntää on työmuodoille ja tapahtumille, jotka tarjoavat tilaisuuden yhteisöllisiin kokemuksiin, yhdessä tekemiseen ja onnistumisen tunteisiin. Nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen on kaupungin tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää.

Toivottavasti kaupungin päättäjät ottavat kopin Meloksen vetoomuksesta investoida nuoriin.