Valtuusto yllätti – yksimielinen päätös jättihankkeessa

0

Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto yllätti maanantai-iltana päättäessään kaupungin tulevien vuosien ja koko historiansa suurimmasta investoinnista ja rakennushankkeesta. Yllätys oli se, että päätös syntyi täysin yksimielisesti.

Etukäteen valtuutettujen näkemykset hajaantuivat muun muassa siinä, toteutetaanko koulu-, uimahalli ja monitoimihallihanke elinkaarimallina. Asiasta oli käyty viikkoja julkista keskustelua niin paikallislehdessä kuin sosiaalisessa mediassakin.

Maanantaina erimielisyydet oli haudattu, ja sopu elinkaarimallista oli löytynyt. Toinen kiistan aihe liittyi siihen, rakennetaanko tilat saman katon alle vai erikseen. Tämä jätettiin avoimeksi, ja valtuusto päätti, että asia ratkaistaan erikseen suunnittelun yhteydessä.

Yhtenäiskoulun lisäksi uusiin tiloihin voidaan tarvittaessa sijoittaa myös musiikkiopisto sekä kansalaisopisto ja nuorisotoimen tiloja ja muuta kansalaistoimintaa. Päiväkodin ja kirjaston tilojen rakentamisesta monitoimitalon yhteyteen tehdään erillinen selvitys.

Kaupungille ja sen asukkaille päätös oli loistava uutinen. Iso hanke lähtee nyt eteenpäin, ja vieläpä yksimielisesti. Äänestäminen kuuluu demokratiaan, mutta toki yhteisen sävelen löytyminen näin merkittävissä päätöksissä on upea signaali siitä, että päättäjillä on yhteinen suunta ja tahtotila kaupungin palvelujen päivittämiseksi uusille vuosikymmenille.

Väkimäärän ja työllisyyden paraneminen tuovat lisää verotuloja kaupunkiin. Paineita veroprosentin korottamiseen saattaa jatkossa silti tulla, kun palveluja ja kaupunkia kehitetään nyt vauhdilla. Toistaiseksi valtuusto päätti säilyttää veroprosentin ennallaan, eikä korotuksia tule ainakaan ensi vuonna.

Päättäjillä on selkeästi yhteinen tahtotila kaupungin palvelujen päivittämiseksi uusille vuosikymmenille.