Kaupasta saa maaliskuusta alkaen nelosolutta – näin Varsinais-Suomen kansanedustajat äänestivät

1

Eduskunta on päättänyt kahdessa suhteellisen tiukassa äänestyksessä, että päivittäistavarakaupoissa myytävien juomien suurin sallittu alkoholiprosentti nousee 5,5:een. Hallituksen esitys kannatti alkoholiprosentin nostoa, mutta eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta kannatti sen pitämistä ennallaan 4,7 prosentissa.

Ensimmäisessä äänestyksessä korkeampi prosenttiraja voitti luvuin 98–94 ja toisessa luvuin 102–89.

Alla olevasta listasta näet, miten Varsinais-Suomen kansanedustajat äänestivät ensimmäisessä äänestyksessä. Tätä voidaan kutsua ratkaisevaksi äänestykseksi. Alkoholirajan nostamista kannattavat edustajat painoivat äänestyksessä ei-nappia ja nykytilanteen säilyttämistä kannattavat edustajat painoivat kyllä-nappia.

Enemmistö varsinaissuomalaisista kansanedustajista kannatti alkoholirajan nostamista.

Kannatti 5,5-prosenttisia juomia kauppoihin: 

Olavi Ala-Nissilä (kesk)

Ritva Elomaa (ps)

Ilkka Kanerva (kok)

Esko Kiviranta (kesk)

Ville Niinistö (vihr)

Petteri Orpo (kok)

Annika Saarikko (kesk)

Saara-Sofia Sirén (kok)

Ville Tavio (ps)

Stefan Wallin (r)

Anne-Mari Virolainen (kok)

Halusi pitää rajan 4,7 prosentissa: 

Li Andersson (vas)

Eeva-Johanna Eloranta (sd)

Ilkka Kantola (sd)

Annika Lapintie (vas)

Katja Taimela (sd)

1 KOMMENTTI

  1. Yllätys yllätys että vasemmistoliitto ja sdp haluavat pitää alkoholin rajat ennallaan. Vaikka osa heistäki ilmoitti eduskuntavaalien vaalikoneessa, että kannattaa viinien tuomista ruokakauppoihin. Takin kääntöä ja äänten kalastelua parhaimmillaa tai pahimmillaa. Täältä voi katoa miten kukanenkin kansaedustaja on äänestänyt: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005491355.html

Kommenttien lisääminen on estetty.