Kaupunginlahti säilyy nimenä

0
Kaupunginlahti pysyy Kaupunginlahtena.

Uudenkaupungin keskustaan ulottuva Kaupunginlahti säilyttää nimensä. Kuntalaisaloitteen tehnyt Jouko Mäenpää oli ehdottanut lahden nimen muuttamista Kuninkaanlahdeksi kaupungin perustajan kuningas Kustaa II Aadolfin muistoksi.

– Kuninkaanlahti nimenä sopisi myös paremmin kuvastamaan upeasti kunnostettua lahtea ja nimestä jäisi muisto kaupungin 400-vuotisjuhlavuodesta, perusteli Mäenpää aloitetaan.

Nimenmuutosaloitteen käsittelyä varten kaupunki tiedusteli nettikyselyn avulla kaupunkilaisten mielipiteitä nimen muuttamisesta.  Kysely oli  avoinna  17. – 26.11.2017 välisen ajan  ja  vastauksia tuli yhteensä 1017 kpl.  Nimi Kuninkaanlahti  sai kannatusta  237 vastaajalta ja Kaupunginlahti  780 vastaajalta. Kuninkaanlahtea kannatti siis vain 23,3 % vastaajista.

Koska nimenmuutokselle ei myöskään löydetty historiallisia perusteita, nimi Kaupunginlahti jää voimaan. Kaupunginhallitus merkitsi asian tiedoksi.