Korihait tippui voittotaistelusta jo avausminuuteilla

0

Kauden tiedettiin olevan vaikea ja tappioputketkaan eivät yllättäisi. Siltikin nykyinen tilanne tuli puskista. Nyt ei nimittäin päästä telineistä irti lainkaan. Korihaiden viides perättäinen suurinumeroinen tappio kävi selväksi jo ensimmäisillä minuuteilla.

Vierasjoukkue Seagulls karkasi nopeasti 2-11-johtoon ja tämän jälkeen pysyttiinkin sitten vieraskomennossa loppuun asti. Korihait ei ensimmäisen neljän minuutin jälkeen käynyt alle kymmenen pinnan päässä vastustajasta ja lopussa ero repesi karmean suureksi. Ottelu päättyi numeroihin 73-109.

Kotijoukkueen parhaat pistemiehet Quinton Chievous (16p.), Juan Pattillo (16p.) ja Kenney Funderburk puhuttavat paljon. Pattillon tyyli jo tiedetään, mutta mies ei ole pahin murhe tässä pesäkkeessä.

Funderburk hankittiin pelintekijä Chaz Williamsin paikalle ja viiden pelin perusteella Funderburk on kaukana tästä roolista. Korihaiden ykköspelintekijä onkin Vesa-Pekka Laine.

– Emme halunneetkaan puhdasta pelinrakentajaa ja halusimme Laineelle lisää minuutteja. Enemmän on yllättänyt Funderburkin pehmeys puolustuspäässä. Hän näytti videoissa paremmalta puolustajalta, valmennusvastuussa edelleen oleva Petri Helminen arvioi.

Suomalaispelaajienkin taso on viime matseissa tullut alaspäin. Vesa-Pekka Laine nousi nytkin hyvällä asenteellaan ajoittain esille. Positiivisimmat tapahtumat olivat Sean O’Brienin paluu polvivamman jälkeen sekä Jaakko Lahden tyylipuhdas kolmen pisteen heitto pelin loppuhetkillä.