Rahoitusalan lakko sulki pankkikonttoreiden ovet

0
Rahoitusalan lakko sulki pankkikonttoreiden ovet tänään torstaina.

Uudenkaupungin keskustassa ovat niin Kalannin Säästöpankin, Lounaisrannikon Osuuspankin kuin Nordean pankkikonttoreiden ovet pysyneet tänään kiinni rahoitusalan lakon takia. Pankkikonttoreiden ovet pysyvät suljettuina todennäköisesti myös huomenna. Kaikkia konttorit palvelevat asiakkaitaan jälleen tiistaina.
Rahoitusalan kahden päivän mittaisesta lakosta huolimatta pankit pyrkivät turvaamaan verkkopankkien, mobiilipalveluiden ja pankkikorttien toiminnan.
Käteistä voi nostaa automaateista ja niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalveluja. Palkkojen ja eläkkeiden pitäisi siirtyä tileille täysin normaalisti.
Pankeista kuitenkin varoitetaan, että työtaistelutilanteesta voivat erilaiset huijarit yrittää hyötyä ja esimerkiksi kalastella ihmisten pankkitunnuksia puhelimitse. Luonnollisestikaan tämänlaatuisiin kyselyihin ei tule vastata.
Neuvottelut rahoitusalan työkiistan osapuolten välillä jatkuvat ensi tiistaina. Mahdollista on että lakko sulkee pankkien ovet jälleen ensi viikolla torstaina ja perjantain ajaksi. Pakolliset, pankkikonttorissa hoidettavat asiat on siis syytä hoitaa ensi viikon tiistain ja keskiviikon aikana.
Rahoitusalan kiistassa on pitkälti kysymys viikonlopputyöstä. S-Pankin palvelupisteiden toimintaan ei lakolla ole vaikutusta.