Vilppaan materiaalietu liikaa Korihaille

0

Matt Gibson istuu jalka vahvasti teipattuna penkillä ja isot pelaajat ovat virhevaikeuksissa. Kun vastustajana on huikean materiaalin omaava sarjakärki Salon Vilpas, voi lopputuloksen jo arvata. Ensimmäisellä puoliajalla petokala pysyi ajoittain kyydissä, mutta lopussa ero repesi 44 pisteeseen (65-109).

Korihaiden uusi pelintekijä Matt Gibson osoitti lyhyessä ajassa olevansa vahvistus. Gibson ryhdisti petokalan peliä ja syöttöjä kertyi viisi 15 minuutin aikana.

-Gibson toi uusia ulottuvuuksia Korihaiden pelaamiseen ja muutenkin kotijoukkue oli ekalla puoliajalla todella hyvä, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kehui.

Juan Pattillo säkitti lähes puolet (30p.) kotijoukkueen pisteistä. Vilppaan suuren kannattajaryhmän hampaisiin joutunut Pattillo katseli lähietäisyydeltä valtavan määrän vierasjoukkueen koreista. Mies tuntuu säästävän energiaa omassa päässä tsempatakseen hyökkäyksessä.

Gibson taittoi nilkkansa avauspuolikkaalla ja tarkemmat tutkimukset vamman laadusta tehdään myöhemmin. Toivottavasti mies on pelikunnossa mahdollisimman pian. Quinton Chievous tippui kokoonpanosta, kun Gibson tuli mukaan ja Kenney Funderburkin jatkoa on syytä harkita tarkkaan. Funderburk ”nukkui” heti pelin alussa useassa puolustustilanteessa ja korille ajot tuottivat enimmäkseen menetyksiä. Väkisin ratkaisuja toisella puoliajalla hakenut Funderburk sai kasaan 12 pinnaa.

Vilppaan pelintekijä Teemu Rannikko seurasi rauhallisena taaempana, kun joukkue viritteli pelin jälkeen yhteislaulua kannattajaryhmänsä kanssa, joita oli paikalla peräti kolme bussilastillista. Salossa eletään valtavaa korisbuumia, mutta sympatiaa herui Uudenkaupungin suuntaan.

-Oon sen verran vanha, että muistan kuinka Uudestakaupungista lähti aikanaan paljon kannattajia vieraspeleihin. Menestys sanelee paljon. Jos joukkue pärjää, niin ihmiset löytävät paikalle. Tosin vaikeana hetkenä sitä kannustusta eniten tarvitaan, Rannikko järkeili.

Korihait pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona Espoossa.