Aktiivisuus palkitaan kesätöiden hakemisessa

0

Tammi-helmikuu ovat kiihkeintä aikaa kesätyöpaikkojen hakemisessa. Vakka-Suomessa kesätöitä on tarjolla runsaasti, mutta niin on myös hakijoita. Yhteen kesätyöpaikkaan saattaa hakea kymmeniä, jopa satoja nuoria.

Duunitori selvitti viime vuonna nuorten kokemuksia kesätyönhausta kyselyn avulla. Tuloksista kävi ilmi, että kesätyönhaku koetaan enimmäkseen vaikeana ja ahdistavana: “Kesätyönhaku on jokavuotinen stressin aihe ja pakollinen paha“,  kertoi yksi vastaajista.

Innostus ja motivaatio kannattaa näyttää hakemuksessa ja haastattelussa. Kiinnostus työtä ja työnantajaa kohtaan tekevät vaikutuksen. Omia hyviä puoliaan on sallittua tuoda esille.

Osa paikoista täyttyy massahaussa, mutta kesätyötä etsivän kannattaa olla myös itse aktiivinen. Avoimia hakemuksia voi aina lähettää. Pienissä yrityksissä voi käydä näyttäytymässä myös paikan päällä.

Uudessakaupungissa järjestetään perjantaina 2. helmikuuta Tuu#Messiin -tapahtuma, jossa on tänä vuonna otettu erityisesti huomioon myös nuoret. Aamupäivän teemana on TET-messut, jolloin kouluista tulee paljon lapsia ja nuoria tutustumaan yrityksiin ja opiskelumahdollisuuksiin. Tapahtumassa on tarjolla myös vinkkejä siihen, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon kesätöitä hakiessa.

Duunitorin kesätyökysely paljasti, että stressaavinta työnhaussa on epätietietoisuus siitä, saako hakemus vastakaikua. Työnantajilta nuoret toivoivat  avoimuutta ja nopeutta. Eniten nuoret arvostivat sitä, että työnantaja on kommunikoinut sujuvasti hakijan kanssa ja pitänyt ajan tasalla rekrytointiprosessista.

Kesätyönhaku on nuorille ensimmäinen kokemus työelämästä. Sekä hyvät että huonot vaikutelmat työnantajasta kerrotaan eteenpäin. Jos mielikuva työnhakuprosessista on hyvä, se on plussaa ja hyvää peeärrää myös yritykselle. Työnantajan imagolla on iso merkitys erityisesti nyt, kun yritykset kilpailevat osaavasta työvoimasta.