Autotehdas vaihtaa toimitusjohtajaa, Ilpo Korhonen lähtee – lukijat kommentoivat ja tervehtivät Korhosta

8
 

Valmet Automotive vaihtaa toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Ilpo Korhonen (kuvassa) luopuu tehtävästään tänään maanantaina ja jättää yrityksen helmikuun lopussa. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty.

Väliaikaisesti Valmet Automotiven emoyhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa Valmet Automotive -konsernin lakiasiainjohtaja Minna Huhtaniska.

 

Valmet Automotive kertoo tiedotteessaan, että nopeasti kasvaneesta tuotannosta huolimatta yhtiön taloudellinen tulos ei yltänyt tavoitteisiin. Syyksi taloudellisen tuloksen heikkouteen kerrotaan operatiiviset syyt.

– Vaikka vuoden 2017 taloudellinen tulos on pettymys, ovat Uudenkaupungin näkymät valoisat. Tavoitteena vuodelle 2018 on taas uusi tuotantoennätys sekä satojen uusien työntekijöiden palkkaus. Menestyksen vaatimien toimenpiteiden toteuttamisen varmistamiseksi hallitus on katsonut ajankohtaiseksi tehdä muutoksen myös yrityksen johdossa, toteaa Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

– Olen ylpeä niistä saavutuksista, jotka olemme yhdessä saavuttaneet vuosikymmenten aikana Valmet Automotivella. Yrityksessä on valtava määrä osaamista, ja minulle on ollut etuoikeus olla mukana rakentamassa tätä menestystarinaa. Toivotan Valmet Automotivelle onnea ja menestystä strategian toteutuksessa ja kasvussa autoteollisuuden kansainväliseksi toimijaksi, jolla on merkittävä rooli koko toimialan muutoksessa kohti sähköistä liikennettä, toteaa tiedotteessa Valmet Automotiven väistyvä toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

 

Lue lisää tiistaina ilmestyvästä lehdestä. Tästä linkistä voit ostaa näköislehden. 

Uutinen sai Uudenkaupungin Sanomien lukijat kommentoimaan runsaasti Facebookissa.

Kuva: Eija Isotalo.

8 KOMMENTIT

 1. Autoja on ottetu koottavaksi hinnalla joka ei kata kaikia kuluja.
  Siksi tulisikin nopeasti kuluja pudottaa esim poistamalla turha henkilöstö toimistotyöstä.
  Näin tulisi toimia jotta autojen koonti edes jollakin tavalla peitäisi kulut, kun valtion ei tulisi tukea ainakaan firmaa joka ei ole osannut pyytää työstä riittävästi.

 2. On valitettavaa että kielitaitoinen huippuosaaja toimitusjohtaja Ilpo Korhonen joutuu jättämään tehtävänsä Valmet-Automotiven johtajana. Aikanaan Porchen ja nyt MB:n tuotannollistaminen Uudessakaupungissa on pitkälti Korhosen ansiota. On kohtuutonta ”kurittaa” toimitusjohtajaa, jolla on ollut osin suoraan sanottuna ”heikko” tuotannon- ja toimintojen johto alaisenaan? Olin itse aikanaan 2000 luvun alkupuolella Korhosen alaisena, josta ajasta minulle jäi hyvät muistot esimiehenä, osaajana ja jämäkkänä johtajana. Autotehdas on kasvanut nyky mittoihin hurjalla vauhdilla, jolloin kaikki organisaatioiden johtajat eivät ole kyenneet mukauttaa toimintojaan siinä tahdissa kuin olisi pitänyt? LEAN- toimintamallit on varmaan osin unohtuneet kiireen keskellä ja työtä on tehty ehkä ”panikissa”? Mutta aina ensimmäisenä on ”liipasimella” toimitusjohtaja kun orkesteri soittaa epätahdissa.
  Ilpo Korhosella on varmasti kysyntää ja kykyä ottaa vastaan uusia tehtäviä ja haasteita jossain toisessa yrityksessä. Toivottavasti yritykset ”poimivat” riveihinsä huippuosaajan! Toivottelen Ilpolle menestystä uusissa haasteissa!
  Terho

  • Samaa mieltä Ilposta ja hänen hienosta toiminnastaan autotehtaalla. Toimarin paikka on aina se tuulisin ja hyviäkin tyyppejä joutuu joskus lähtemään syyttä suotta, mutta se on pelin henki. Toivottavasti tehdas ei jää tuuliajolle ja aikaansaava seuraaja löytyy pian! Toivotan autotehtaan väelle valtavasti tsemppiä puskea eteenpäin. Kovassa paineessa tekevät hommia ja samaan aikaan pitäisi varmaan aika paljon uudistaa toimintatapoja ja infraa, jotta siitä saataisiin tehokasta ja kannattavaa. Ei mikään helppo yhtälö!

   • On todella ikävää, että Ilpo joutuu jättämään tehtävänsä. Pelkkää positiivista sanottavaa näin vuosia tehtaalla olleena. Kait tässä on nyt käynyt sitten niin, että jonkun pää on pölkylle laitettava. Vaikka onhan siellä muitakin ihmisiä johdossa… vaan eivät ole sen parempia näköjään olleet tai Ilpon toimintaa tarpeeksi tukeneet. Tiimityötähän se pitäisi olla joka tasolla. Tilalle tulee sitten joku uraohjus, millä ei ole hajuakaan tämän tehtaan toiminnasta.

  • Kannattaa ottaa huomioon se, ettei tehtaan hallitus voi antaa kenkää kenellekään muulle kuin toimitusjohtajalle. Muiden irtisanominen on uuden toimarin tehtävä.

 3. Tuotannon kaksin-kolminkertaistaminen muutaman vuoden aikana ei ole mikään helppo tehtävä. Olisi silkka ihme, että kasvu tehdään kaikkien mittareiden mukaan hallitusti ja kannattavasti. Pelkästään rekrytoinnin osalta Ukin ihmeen toteutuminen on hieno asia. Omistajien samanaikainen strategian muutos tuskin edesauttaa tavoitteiden saavuttamista. Jäitä hattuun. Ilpolle kaikkea hyvää ja kiitokset kaikesta mitä seutukunnan hyväksi olet yhdessä porukan kanssa saanut aikaan. Luottamus tulevaisuuteen edelleen korkealla! Never give up!

Kommenttien lisääminen on estetty.