Korihait järjesti upean yllätyksen kotikentällä

0
Paluun kentille tehnyt Sean O´Brien oli tärkeässä roolissa Korihaiden palatessa voittokantaan. Kuva: Mika Reinholm

Kun Sean O’Brienin polvi kesti pelaamisen, uusi valmentaja Damion Dantzler sai vihdoin koko pelaaja-arsenaalinsa kasaan lukuun ottamatta pitkäaikaispotilas Mikael Herbertiä. Voisiko nyt joukkueen pelaaminen näyttää korikselta alusta loppuun?

Ja paremmin kuin osattiin odottaa. Sarjan kuutonen Kouvolan Kouvot tiedettiin isoksi ja taitavaksi joukkueeksi, mutta toisella neljänneksellä ukilaiset nousivat komeasti ohi. Runsaskorisen matsin puoliaikatilanne oli 57-52.

Moni odotteli, milloin ikävän tutuksi tullut romahdus pilaisi kaiken mutta odotus oli turhaa. Petokalan pelihuumori ei herpaantunut lainkaan ja hyökkäyksessä onnistujia oli vino pino. Näin päättyi kolmen kuukauden tappioputki, jossa häviöitä kertyi 16 kappaletta. Yllätyksestä hurmaantunut kotiyleisö taputti seisaallaan, kun taululla seisoivat numerot 110-96.

Juan Pattillo taiteli komean tupla-tuplan (29/12) ja puolustusasennettakin jo löytyi. Paluun tehnyt O’Brien sekä ensimmäisen kotipelinsä pelannut Kevin Bracy-Davis takoivat 20 pinnaa mieheen. Nyt ukilaiset saivat hyvin tukea myös penkiltä.

Penkiltä tulleiden vaikuttavimmat kaverit olivat Vesa-Pekka Laine ja Akseli Mäkelä. Etenkin toisella puoliajalla Laine tuurasi Matt Gibsonia erinomaisesti. Mäkelä joutui hurjaan paikkaan painiessaan Kouvojen jääkaappi-pakastimen kokoisten jenkkien kanssa. Mäkelä näytti järkäleille heittämisen mallia ja pisti vastustajan kiusaksi kaksi kolmosta sisään.

Pelit jatkuvat jo perjantaina, kun Poharille tulee BC Nokia.