Uudenkaupungin teatteri juhlii

0

Uudenkaupungin teatterin kannatusyhdistys täytti viime vuonna 70 vuotta. Seitsemää vuosikymmentä teatterilaiset ja kaupunkilaiset juhlivat yhdessä nyt sunnuntaina juhlakonsertissa.
Teatterilla on ollut ja on merkittävä sekä tärkeä asema kaupungin kulttuurielämässä. Se on kiistatta taannut elämyksiä ja kokemuksia kaupunkilaisille. Aluksi esitykset olivat työväentalolla ja nyt miltei kolmekymmentä vuotta teatteri on ollut kulttuuritalo Crusellissa.

Teatterin ohjelmisto on aina houkutellut katsojia myös laajalti maakunnasta. Viime vuonna teatteri veti yleisöön yli 8 000 katsojaa neljän ensi-iltansa ja kahden vierailijaesityksen myötä.

Uudenkaupungin teatteri on harrastajateatteri, jonka taidot ja tulkinnat ovat saaneet kiitosta ja suitsutusta valtakunnallisesti. Harrastajat tekevät kunnianhimoisesti ja antaumuksella roolejaan ja tekijöiden omistautuminen heijastuu lopputuloksiin.

Sunnuntain juhlakonsertissa teatterin vuosikymmeniä juhlistetaan laulaen. Katsojat saavat lauluina väläyksiä menneiltä vuosikymmeniltä ja ohjelmistossa olleista näytelmistä. Lauluja kuullaan mm. näytelmistä Myrskyluodon Maija, Viulunsoittaja katolla, Cabaret, Piaf, Grease, Sound of Music, La Laila, Albatrossi ja Heiskanen, Taivaan tulet ja Housut pois, joka on parhaillaan ohjelmistossa. Myös tulevasta saadaan esimakua, sillä helmikuun alussa ensi-iltaan tulevasta näytelmästä Sylvi, Tuija ja laulava patja kuullaan katkelma.

Sunnuntaina on siis luvassa taas taidokasta esitystä Uudenkaupungin teatterissa.

Uudenkaupungin teatteri on harrastajateatteri, jonka taidot ja tulkinnat ovat saaneet kiitosta ja suitsutusta valtakunnallisesti.