Katin ja Anjan ystävyys on kestänyt nousuja ja laskuja jo 32 vuotta

0
Anja Poskiparta (vas) ja Kati Rauhansalo ovat olleet parhaita ystäviä jo yli 30 vuoden ajan. Kaksikko sanoo pystyneensä aina olemaan toistensa seurassa aito ja luonnollinen, oma itsensä. – Me nauretaan paljon, mutta kyllä me itketäänkin. Ja yleensä jokaisella yhteisellä istunnolla käydään tämä koko tunnerepertuaari läpi, ystävykset nauravat. Kuva: Päivi Sappinen

Vuosi oli 1986. Kaksi nuorta naista aloitti samaan aikaan Turun Aninkaisten ammattikoulun parturi-kampaamolinjalla. Toinen heistä oli Uudestakaupungista linja-autolla kouluun kulkenut Anja Lukkarinen, toinen Kemistä tavaroineen vasta Turkuun muuttanut Kati Kilponen.

– Kävin minä siinä parin viikon pyörähdyksen Hämeenlinnassa ensin, mutta se oli jotenkin niin tylsä ja samanlainen kuin Kemi, että pakkasin kamppeeni uudestaan ja tulin Turkuun. Oikeastaan se oli ihan sattumaa, muistelee Kati, nykyään sukunimeltään Rauhansalo.

Sattumaa oli myös se, että rinnakkaisluokilla opiskelunsa aloittanut kaksikko osui samoille jumppatunneille ja huomasi heti löytäneensä ihmisen, jonka kanssa synkkaa.

– Meillä oli alusta asti selvästi sellainen yhteys. Jaettiin samanlainen ajatusmaailma ja oltiin saman henkisiä, sanoo puolestaan Anja, nykyisin Poskiparta.

Lue lisää 10.2.2018 lehdestä