Lemmikitkin kaipaavat kovilla pakkasilla lämmintä vaatetta

0
Pieni pentukoira Manu sietää pakkasta huonosti ja käykin kovilla pakkasilla ulkona vain kääntymässä. Pikkukoirat saattavat reagoida palelemiseen tärisemällä, menemällä kyyryyn ja vinkumalla, mutta isommista koirista palelu ei välttämättä näy kovin herkästi ulospäin. Kuva: Päivi Sappinen

Kolmen kuukauden ikäinen griffonin pentu Manu pälyilee epäilevästi ulko-oven kynnyksellä ulos. Parinkymmenen asteen pakkanen ja kylmän purevuutta lisäävä viima nipistävät pikkuruisen kuonon päätä ja saavat koko pienen vartalon hytisemään. Ulos asti ei huvittaisi mennä, mutta tarpeilla olisi äkkiä kuitenkin käytävä.

Manulla on kyllä kylmän varalle fleecehaalari, mutta käytännössä pään ja neljän jalan asuun pujottaminen on osoittautunut turhan haastavaksi. Niinpä pidemmät ulkoilulenkit saavat odottaa sään lauhtumista.

Eniten viime viikkojen pakkasilla lämpöisiä vaatteita on haettu juuri pikkukoirille, kertoo Karoliina Vilo U:gin Lemmikkipuodista.

Lue lisää 1.3.2018 lehdestä