Tältä se näyttää: uusi Uusikaupunki-Mercedes

0

Daimler-konserni on perjantai-iltana julkaissut Mercedes-Benzin uuden A-sarjan auton. Uutta mallia aletaan myöhemmin tänä vuonna valmistaa Uudessakaupungissa Valmet Automotiven tehtaalla.

Valmet Automotive on auton kolmas tuotantolaitos. Ensimmäiset uuden mallin autot tehdään Rastattissa.

Auto lanseerataan Suomessa toukokuussa.

A-sarjan tuotannon keskuspaikka on Saksan Rastatt, jonka lisäksi A-sarjaa valmistavat Kecskemetétin tehdas Unkarissa, Valmet Automotive Uudessakaupungissa sekä BBAC Kiinassa. Malliuudistus noudattelee samaa kaavaa: uuden A-sarjan tuotanto alkaa Rastattissa keväällä, jonka jälkeen tuotanto laajenee ensin Kecskemetétiin ja sitten Uuteenkaupunkiin.

Tämän jälkeen ovat vuorossa BBAC sekä ensi vuonna uusi tuotantolaitos Meksikon Aguascalientesissa. Uudessakaupungissa jatkuu Mercedes-Benz GLC-SUV-mallin tuotanto.

Perjantain juhlavassa ja näyttävässä julkistustilaisuudessa Daimlerin johtaja Dieter Zetsche esitteli auton. Tilaisuus ei kuitenkaan tarjonnut hehkutusta autojen valmistajasta, vaan se esitteli lähinnä auton tekniikkaa ja suunnittelijoita.

Autossa on esimerkiksi puheohjauksella toimivaa tekniikkaa. Uusi A-sarjan malli on myös aikaisempaa isompi.

Uusi A-sarjan Mercedes näyttää sisältä tältä.

Uudessakaupungissa valmistuu tällä hetkellä Mercedeksen GLC-katumaastureita. Aikaisemmin tehtaalla tehtiin myös A-sarjan mersuja, mutta niiden tuotanto loppui jo viime vuonna. Uuden A-sarjan auton valmistussopimuksesta autotehdas kertoi jo lähes vuosi sitten. Tarkkaa mallia ja tuotannon aloitusta se ei kuitenkaan kerro. Viestintäpäällikkö Mikael Mäen mukaan vain Daimler voi tiedottaa niistä.

Mäen mukaan Uudestakaupungista ei ollut paikalla virallista edustusta perjantain julkistustilaisuudessa.

Valmet Automotive

  • Viime vuonna Uudenkaupungin autotehdas valmisti lähes 100 000 Mercedes-autoa.
  • Autotehdas hake myös parhaillaan myös ympäristölupaa tuotantonsa kasvattamiseen. Se haluaa luvan 150 000 auton tuottamiseen vuodessa.
  • Valmet Automotive ilmoitti aiemmin tällä viikolla erottavansa yhtiötä pitkään johtaneen toimitusjohtaja Ilpo Korhosen.
  • Uuden toimitusjohtaja etsintä on alkanut. Uudelta johtajalta odotetaan hyviä kontakteja saksalaisiin autovalmistajiin.
  • Valmet Automotive osti vuosi sitten ruotsalaisen Semconin autoalan suunnittelutoiminnot. Kaupan mukana palkkalistoille tuli noin 800 autoinsinööriä Saksassa.