Työvoimasta kilpaillaan Varsinais-Suomessa

1

Oletko työtä vailla tai mietitkö työpaikan vaihtoa? Etsitkö kesätöitä? Kiinnostaako nähdä, millaisia yrityksiä Vakka-Suomessa on ja mitä niissä tehdään?

Huomenna kannattaa suunnistaa Pohitullin liikuntahalliin Uudessakaupungissa. Siellä järjestetään Tuu#Messiin -rekrytointitapahtuma. Työvoimasta on tällä hetkellä kova kilpailu koko maakunnassa ja myös Vakka-Suomessa. Avoimia työpaikkoja on tarjolla monenlaisilla aloilla.

Paljon puhuttu työvoiman kohtaanto-ongelma uhkaa jo yritysten kasvua ja kehittämistä. Huoli työvoiman saamisesta ei ole yksin työnantajilla, vaan sen jakavat myös kunnat. Tarvitaan lisää elinvoimaa, jotta saadaan lisää työvoimaa.

Uudessakaupungissa ja muissakin Vakka-Suomen kunnissa on polkaistu vauhtiin viime vuoden aikana monia hankkeita: Suunnitteilla ja rakenteilla on uusia kouluja, päiväkoteja ja asuntopulaankin on luvassa helpotusta – tosin hitaammin kuin työvoimapulan kannalta olisi suotavaa.

Kun omasta seutukunnasta tekijöitä ei löydy, työvoimaa haetaan muista maakunnista ja jopa maan rajojen ulkopuolelta. Tämän tietää muun muassa autotehdas, joka teki viime vuonna valtakunnallisen rekrytointiennätyksen ja -ihmeen palkatessaan yli 2000 työntekijää.

Työnantajat joutuvat kilpailemaan tulevaisuudessa työvoimasta uusilla tavoilla. Tutkijat puhuvat y-sukupolvesta, 20–30-vuotiaista, jotka eivät sitoudu saman työnantajan palvelukseen koko työuransa ajaksi. Nuorten työelämää leimaavat määräaikaisuudet, yrittäjähenkisyys ja joustavuus.

Rekrytoijan työkalupakissa on nykyään oltava monenlaisia vaihtoehtoja, joilla tavoittaa oikeat ihmiset, hyvät tyypit. Messuilla kontaktien solminen on mutkatonta, ja niistä on saatu hyviä tuloksia. Esimerkiksi Valmet Automotive ja Vakka-Suomen Puhelin ovat jalkautuneet ahkerasti tapahtumiin.

Toivottavasti huomenna myös Pohitullissa on hyvä meininki, tupa täynnä ja työt löytävät tekijänsä.

Tarvitaan lisää elinvoimaa, jotta saadaan lisää työvoimaa.

1 KOMMENTTI

  1. Työnantajat kilpailevat nuorista työntekijöistä ja maan hallitus pistää nuoret muuttamaan vasten tahtoaan. Aktiivimallilla yritetään löytää ratkaisua ongelmaan, kun valtio on antanut erinäisiä rahoituspaketteja teollisuudelle.
    Mutta olisiko aiheellista miettiä sitä, että moni erinomainen työntekijä, joka on keski-ikäinen, tai jopa yli sen, on joutunut työkyvyttömyyseläkkeelle ja hänen ansiorajansa on jäänyt laahaamaan taannoisten aikojen palkkoihin?
    Osaamista, työintoa ja taitoa olisi käytettävissä, mutta eläkevakuutusyhtiöitten etua varjellakseen, pitää valtiovalta vanhoja kaavoja ansaintarajoissa, eikä mahdollisteta puolipäivätyötä työhaluisille lähellä olevilla tehtailla.
    Järki käteen päättäjät!

Kommenttien lisääminen on estetty.