Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma koostetaan tulevaisuuden ohjenuoraksi yhdessä kaupunkilaisten kanssa

0
Uudenkaupungin keskusta olisi voinut näyttää hyvin erilaiselta, jos vanhat suunnitelmat olisivat toteutuneet. Kuva: Uudenkaupungin kaupunki/kaupunkisuunnittelu

Uusikaupunki liittyy tänä vuonna niiden harvalukuisten suomalaiskaupunkien joukkoon, joissa on koottu tai kootaan parhaillaan arkkitehtuuripoliittinen ohjelma. Käytännössä ohjelma koostetaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja siitä toivotaan yhtenäistä suuntaa kaupungin tulevaisuudelle.

– Käytännössä ohjelmassa on kyse onnellisuuden kaavasta. Me pyrimme etsimään keinoja, joilla kaupunki palvelisi paremmin jokaisen oman elämän ja arjen rakentamisessa, valotti Apoli-ohjelman koostaja Sonja Stenman.

Ohjelman punaisena lankana on löytää kaupungista rakennukset ja alueet, jotka haluttaisiin erityisesti säilyttää, tai joita halutaan kehittää ja nostaa aiempaa paremmin esille.

Lue lisää 17.3.2018 lehdestä