Influenssaepidemia iski Vakka-Suomeen

0
Influenssan leviämisen ehkäisyssä hyvä käsihygienia on tärkeä asia.

Influenssakausi on Vakka-Suomen alueella huipussaan ja tämä näkyy myös kaikissa Uudenkaupungin yhteistoiminta- alueen terveyskeskuksissa. Johtava ylilääkäri Pia Lahtinen pyytääkin nyt ymmärrystä sekä asiakkailta että työnantajilta.

– Influenssasairastavuus on huipentunut tällä seudulla niin, että kaikki yhteistoiminta-alueen terveysasemien vastaanottopisteet ovat ruuhkautuneet erittäin pahoin.

– Jotta kaikki päivystyspotilaat saisivat tarvitsemansa hoidon, joudumme valitettavasti peruuttamaan jo annettuja tavallisia, kiireettömiä vastaanottoaikoja, toteaa Pia Lahtinen.

Samalla hän muistuttaa, että influenssan hoito ei aina vaadi käyntiä terveysasemalla, vaan useimmiten taudista selvitään kotikonstein.

– Pyydämme nyt työnantajilta ymmärrystä näin epidemia-aikana, jotta työntekijöiden sairauspoissaolot hyväksyttäisiin omalla ilmoituksella. Näin pelkän sairauslomatodistuksen hakijat eivät ruuhkauttaisi vastaanottoja, vaan ajat säästyisivät sitä terveydentilansa hoidon takia tarvitseville, painottaa johtava ylilääkäri Pia Lahtinen.

Influenssan yleisimpiä oireita ovat äkillinen korkea kuume, johon liittyy lihaskipua, päänsärkyä ja huonovointisuutta. Lisäksi muita oireita ovat kurkkukipu, yskä ja nuha. Influenssa ei tyypillisesti ala pelkällä nuhalla. Muita mahdollisia oireita ovat jäsenten särky, päänsärky, vilunväristykset ja väsymys.

Influenssa tarttuu henkilöstä toiseen yskittäessä ja aivastettaessa tai hengitystie-eritteillä tahriintuneiden käsien välityksellä.