Kasvu luo haasteita myös päivähoidolle

0

Uudenkaupungin kasvu luo haasteita myös lasten päivähoidolle. Tällä hetkellä päivähoidossa on kaupungissa noin tuhat lasta ja lapsia on nyt noin 40 enemmän kuin viime vuonna.

Kunnallisia päiväkoteja kaupungissa on seitsemän ja yksityisiä päiväkoteja on kolme. Neljäs yksityinen päiväkoti on parhaillaan rakenteilla. Lisäksi on kaksi yksityistä ryhmäperhepäiväkotia sekä muutamia perhepäivähoitajia.

Uusikaupunki otti viime vuonna päivähoidossa käyttöön palvelusetelin. Se on osaltaan tuonut yksityisiä päiväkoteja kaupunkiin. Mutta palveluseteli on myös taannut, että kaikki tarvitsevat ovat saaneet päivähoitopaikan yksityisen päivähoidon myötä.

Kun neljäs yksityinen päiväkoti aukeaa Santtiossa, nousee yksityisen päivähoidon osuus kaupungissa olevista päivähoitopaikoista 38 prosenttiin. Kuntapäättäjät joutuvatkin miettimään, mikä on tulevaisuudessa yksityisen ja kunnallisen päivähoidon suhde kaupungissa. Vasemmistoliitto on tehnyt asiasta valtuustoaloitteen.

Suurin haaste päivähoidolle on nyt ja jatkossa vuorohoito. Autotehdas toimi kolmessa työvuorossa kuutena päivänä viikossa. Vuorohoidossa kaupungissa on tällä hetkellä noin satakunta lasta, mutta mm. autotehtaan tuhannen uuden työpaikan myötä voi olettaa, että tarve lisääntyy.

Toivottavasti kaupungin kasvun myötä myös lasten määrä lisääntyy ja kaupunkilaisten keski-ikä laskee. Ja ehkä on aika myös uudelle kunnalliselle päiväkodille.

Kuntapäättäjät joutuvatkin miettimään, mikä on tulevaisuudessa yksityisen ja kunnallisen päivähoidon suhde kaupungissa.