Kauden paras puolustuspeli ei pelastanut petokalaa

0

Vain yhden tappion viimeisestä 14 pelistä ottanut Kauhajoen Karhu ei päässyt Pohitullin valojen alla helpolla. Korihaiden puolustuksessa tehtiin enemmän oikeita ratkaisuja kuin kertaakaan tällä kaudella ja tämä piti ukilaiset jopa voitossa kiinni.

Vajaat viisi minuuttia ennen loppua tilanne oli 77-72, kun joukkueiden välinen kulttuuriero puski ikävästi silmille. Korihait pystyi kyllä luomaan heittopaikkoja, mutta käsi ei pysynyt enää vakaana ja pelitilanneheitot kolisivat kaikki rautoihin pelin loppuun asti.

Kauhajoki painoi kovia kolmosia muutaman sisään ja osui lähempääkin karaten 78-87 voittoon.

Valmentaja Damion Dantzler oli tyytyväinen joukkueensa puolustamiseen, mutta harmitteli heittopeliä. Korihaiden kovimmat kaukoheittäjät ovat viime aikoina olleet jäässä, vaikka ajoittain heitot lähtevät todella vapaista paikoista.

Kevin Bracy-Davis takoi 22 pinnaa ollen jälleen paras pistemies. Kenney Funderburk (14p.) ja Sean O’Brien (12p.) olivat myös hyvin näkyvillä. Ison miinuksen omaan plakkariinsa saa Markus Molenius. Jo viime pelissä hölmöillyt Molenius otti teknisen virheen sekä epäurheilijamaisen virheen samassa pelissä ja joutui ulosajetuksi. Jälkimmäinen tuli vielä täysin turhasta suunsoitosta hyökkäyspäässä.

Lauantaina katseet kääntyvät Lapuan suuntaan. Korihait voi joutua vielä karsintoihin, jos Lapua kaappaa voiton enemmän viimeisistä peleistä. Korihailla on enää yksi yritys jäljellä (Kataja vieraissa), Lapualla matseja on kaksi ja huomenna joukkue kohtaa kotikentällä Seagullsin.