Korihait otti ison askeleen kohti suoraa säilymistä

0

Jumbofinaalista kehkeytyi kahden kovia kokeneen joukkueen vääntö, jossa voittamisen tuska painoi monessa tilanteessa. Korihait olisi voinut painella karkuun jo avauspuolikkaalla, jos kolmoset olisivat sujuneet edes jollain lailla.

Kolmannella jaksolla Lapuan hyökkäys yksi pahemman kerran ja tämän petokala hyödynsi. Kotijoukkue pysyi tilanteen päällä loppuun asti ja otti ansaitusti tuikitärkeän voiton numeroin 94-85.

Lapualla on riveissään viisi jenkkiä ja kokoonpanosta ulos oli jätetty Maurice Creek. Ratkaisu ei lopulta tainnut olla Lapualta paras mahdollinen, sillä pitkien pelaajien rooli jäi vaisuksi. Yksi syy tähän oli Korihaiden Kevin Bracy-Davisin, Markus Moleniuksen ja Sean O’Brienin hyvä puolustuspelaaminen.

Bracy-Davis oli hyökkäyksessä isäntien paras. Kimmoisa jenkki rynni korille ahnaasti ja nosteli 21 pistettä. Funderburk, Molenius sekä Matt Gibson kasasivat 16 pistettä mieheen.

Korihait on nyt erittäin lähellä sarjapaikan säilyttämistä ilman karsintoja. Lapuan on voitettava kaksi peliä Korihaita enemmän viimeisestä viidestä matsista. Tehtävä on erittäin vaikea, kun yksi matseista on vielä runkosarjan ylivoimainen ykkönen Vilpas vieraskentällä. Korihait saattaa siis välttää jumbosijan, vaikka viimeisistä peleistä ei irtoaisi pinnan pinnaa.