”Kroppani ei kestä ympärivuotista koripalloa enää”

0
Gerald Lee Jr. päätti pitkän maajoukkueuransa viime kesän kotikisoihin. Kuva: Ville Vuorinen

Koripalloilija Gerald Lee Jr. keskittyy jatkossa vain seurajoukkueensa Maccabi Ashdodin peleihin. Maajoukkueura päättyi viime kesään.

– Olin harkinnut jo pitkään sopivaa hetkeä lopettaa maajoukkueessa, ja kun kuultiin kotikisoista, tiesin, että se olisi täydellinen paikka lopettaa, vahvistaa Uudestakaupungista maailman koripalloparketeille ponnistanut Gerald Lee Jr.

Gerald Lee Jr. eli kotoisammin ”Junnu” pelasi ensimmäiset miesten maaottelunsa Tampereella elokuussa 2006. Mies ehti matkata 11 vuotta Suomen koripallomaajoukkueen, Susijengin, mukana. 208-senttinen korinaluspelaaja täyttää marraskuussa 31 vuotta, joten iän puolesta maajoukkuevuosiakin voisi olla vielä reilusti myös edessä.

– Isoimmat syyt ovat perheenlisäys ja viimevuotiset loukkaantumiset. Kroppani ei kestä ympärivuotista koripalloa enää. Olin jälleen leikkauspöydällä tällä kaudella ja meni kuusi-seitsemän viikkoa sivu suun. Haluan myös antaa mahdollisimman paljon aikaa perheelle, perustelee kesällä avioitunut, vuoden ikäisen Claudia-tyttären isä maajoukkueen jättämistä.

Marko Pitkäranta

Lue lisää 6.3.2018 lehdestä