Pääsiäinen tulee – muistetaan lähimmäisiä

0

Pääsiäiseen liittyy paljon perinteitä. Se on kristillisistä juhlista vanhin ja monille myös tärkein. Tänään vietettävä kiirastorstai on suomalaisille kolmanneksi suosituin kirkossakäyntipäivä.

Lännen Media kysyi muutama vuosi sitten suomalaisilta papeilta, mihin asioihin tai epäkohtiin Jeesus Suomessa puuttuisi, jos hän eläisi tässä ajassa maan päällä. Eräs vastaaja kirjoitti: Arvelen, että Jeesus kävisi iskemässä nyrkkiä pöytään joissakin virastoissa ja liikelaitoksissa, vaatisi lähimmäisen palvelemista koko sydämellä. Järjestäisi juhlia vuodeosastoilla ja keräisi yksinäiset vanhukset, vammaiset ja väsyneet omaishoitajat levolliseen hauskanpitoon

Moni vastaajista nosti esille ihmisten ja erityisesti vanhuksien yksinäisyyden, johon he olivat törmänneet papin työssään. Pääsiäinen ja kevät merkitsevät suomalaisille valon juhlaa. Parasta olisi, jos voisimme tuoda valoa myös toinen toisillemme. Tapoja on monia: joskus jo pelkkä vastaantulijan hymy voi pelastaa päivän.

Sukulaisten ja ystävien seurassa on mukava parantaa maailmaa, vaihtaa kuulumisia, ja nauttia hyvästä ruoasta. Juhlapyhät ovat myös aikaa, jolloin yksinäiset tuntevat itsensä entistä yksinäisemmäksi. Soitto, vierailu tai kutsu kävelylenkille ilahduttavat heitä, jotka viettävät pyhät yksin.

Tulevia vapaapäiviä voi viettää myös keväisestä luonnosta nauttien. Lintujen laulukuoroon tulee uusia jäseniä päivittäin ja lumen alta paljastuvat kohta ensimmäiset leskenlehdet.

Iloista pääsiäistä Uudenkaupungin Sanomien lukijoille!

Kyselyyn vastanneet papit nostivat esille erityisesti vanhusten yksinäisyyden.