Suunnittelu helpottaa arkiruokarumbaa

0
Kuorrutetun uunikalan tekee uunivalmiiksi hetkessä. Samalla uunin lämmityksellä valmistuvat kätevästi myös lisukkeet, kuten lohkoperunat tai uunijuurekset. Kuva: Päivi Sappinen

Arkiruoanlaitto on monissa perheissä minuuttipeliä. Töiden, opiskelujen, harrastusten ja kotitehtävien välissä pitäisi ehtiä valmistaa monipuolista ja terveellistä kotiruokaa, joka vieläpä maistuisi kaikille perheenjäsenille.

Usein ruokalista tuntuu toistavan itseään viikosta toiseen, toisinaan yhtälö taas tuntuu ihan mahdottomalta ja ruokapöydän ääreen tulee kurvattua kaupan eineshyllyn kautta. Vakka-opiston Huoletonta arkiruokaa -kurssia vetäneen kotitalousopettaja Laura Lehtoruusun mukaan terveellisen arkiruoan valmistaminen ei kuitenkaan vaadi kovin ihmeellisiä temppuja.

– Viikon ruokalista kannattaa miettiä valmiiksi siten, että edellisen päivän tähteet saa käytettyä seuraavan päivän ateriassa. Yli jääneestä perunamuusista voi pyöräyttää vaikka perunarieskat ja pastan hyödyntää salaatissa, Lehtoruusu vinkkaa.

Lue lisää 13.3.2018 lehdestä