Vuokra-asuntoja on tulossa lisää

1

Uudenkaupungin vuokra-asuntotilanne on ollut vakavana pulmana jo toista vuotta. Autotehtaan viime vuoden isot rekrytoinnit, pari tuhatta uutta työpaikkaa houkuttelivat väkeä töihin kaupunkiin ympäri maata, mutta täällä ei ollut tarjota läheskään riittävästi vuokra-asuntoja. Uusien asukkaiden asuntotarpeen arveltiin ratkeavan uudistuotannon myötä.

Viime syksynä laskettiin, että kaupunkiin olisi tulossa yli 600 uutta asuntoa. Vielä silloin uskottiin, että ostajat ja sijoittajat kiinnostuisivat kaupungista. Niin ei kuitenkaan ole käynyt. Koska ei ole riittävästi ostajia, uudet asunnot uhkaavat jää rakentamatta.

Mutta onneksi kaupunkiin on nyt tulossa lisää vuokrakerrostaloja. Ketunkalliolle nousee kaksi vuokrakerrostaloa ja Mältinkallion neljä kerrostaloa odottavat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn tukipäätöksiä. Näiden kuuden talon tuomat vuokra-asunnot tulevat todella tarpeeseen.

Nyt niitä vuokra-asuntoja tarvitaan entistä kiihkeämmin, koska autotehdas ilmoitti helmikuun alkupuolella tarvitsevansa vielä tuhat uutta työntekijää. Autotehtaan sankarit -kiertue houkuttelee jälleen työntekijöitä kauempaa Suomesta ja uusille työntekijöille on löydyttävä asunto joko kaupungista tai lähiseudulta.

Uudenkaupungin kaupungilla on vuokra-asuntoja tällä hetkellä yli 800. Kaupunginhallitus pohtii ensi viikon kokouksessaan, voisiko kaupunki osaltaan tehdä jotakin asuntopulan lievittämiseksi. Tosin apua pulmaansa Uusikaupunki on jo saamassa Raumalta ja Laitilasta, joihin rakennetaan uusia asuntoja autonrakentajille.

Nyt niitä vuokra-asuntoja tarvitaan entistä kiihkeämmin, koska autotehdas ilmoitti helmikuun alkupuolella tarvitsevansa vielä tuhat uutta työntekijää.

1 KOMMENTTI

  1. Uudessakaupungissa on niin huono asumistuen taso, että sinne harva sijoittaja haluaa investoida. Uusikaupunki on asumistuessa kuntaryhmää IV, eli siellä asuvat ovat oikeutettuja kaikkein alimpaan asumistukeen:
    http://www.kela.fi/asunto-ja-asumismenot

    Sijoittajan kannalta rakentaminen maksaa suunnilleen saman verran niin asumistuen kuntaryhmän III kuin sen kuntaryhmän IV kuntiinkin, mutta tuotto sijoitukselle on kuntaryhmässä III huomattavasti parempi. Joten sijoittajat rakentavat asuntoja mielummin kuntaryhmän III kuntiin. Kuntaryhmän IV kuntiin ei vuokra-asuntoja markkinaehtoisesti kauheasti rakenneta, vaikka kunnassa olisi kovakin asuntopula – koska tuotto on sijoittajalle niissä huonompi.

    Sijoittajia kiinnostavat lähinnä asumistuen kuntaryhmien I-III asunnot uudisrakentamisen osalta, joista saa paremman tuoton.

Kommenttien lisääminen on estetty.