Autotehdas jatkaa ennätysten takomista

0

Autotehtaan viime vuosi oli monilla mittareilla historiallinen. Tehtaalla rikottiin uusi tuotantoennätys ja toteutettiin historian suurimmat rekrytoinnit. Yhden vuoden aikana yhtiö palkkasi 2000 uutta työntekijää ja tehtaalla valmistettiin 90 000 autoa.

Ennätyksiä rikotaan tänä vuonnakin. Valmet Automotive on hakenut Uudenkaupungin autotehtaalle uutta ympäristölupaa 150 000 auton vuosituotantoon. Koskaan aikaisemmin Uudestakaupungista ei ole lähtenyt maailmalle yhtä suurta määrää autoja.

Autotehtaalla 50-vuotisjuhlavuotta vietetään vahvasti työn merkeissä. Se on suuri paikallinen, ja myös kansallinen ilon aihe.

Tehdas perustettiin vuonna 1968, ja ensimmäinen auto valmistui marraskuussa 1969. Vuodet ovat muovanneet tehtaasta huippuyksikön, josta löytyy osaamista, innovatiivisuutta ja edelläkävijyyttä muun muassa robotiikan hyödyntämisessä. Ilman teknologiaan tehtyjä investointeja Valmet Automotive ei työllistäisi nyt 5000 työntekijää.

Viime vuoden tulos oli liiketoiminnan kasvusta huolimatta yhtiön hallitukselle pettymys. Valmet Automotiven hallitus ilmoitti alkuvuodesta, että pitkäaikainen toimitusjohtaja Ilpo Korhonen siirtyy syrjään. Uutta johtajaa tehtaalle ei ole vielä julkistettu. Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen painotti alkuvuonna muutoksesta tiedotettuaan, että yhtiön näkymät ovat valoisat.

Ennätykset on tehty rikottaviksi, eikä epäilystäkään, etteikö autotehdas selviytyisi tuotannollisista haasteistaan. Tänä vuonna autotehdas palkkaa jälleen tuhat uutta työntekijää. Liiketoimintaa laajennetaan autonvalmistuksen lisäksi vahvasti suunnittelupalveluihin ja ajoneuvojen akkujärjestelmiin.

Akkutehdasta rakennetaan parhaillaan autotehtaan naapuriin. Suomen suurimmalla tehtaalla on vankka osaaminen autojen valmistuksesta ja yhtiöllä on tällä hetkellä noin tuhannen insinöörin tiimi, jonka tehtävänä on luotsata yhtiötä tulevaisuuteen.

Juhlavuotta vietetään vahvasti työn merkeissä.