Entinen pappila on nyt kolmen sukupolven koti

0
Kahvihetki Pirkoloiden keittiössä. Vas. Leena Virtanen ja Lilli, Reima Virtanen, Pirita Pirkola ja Esa Pirkola. Kuva: Pirkko Varjo

Pirkko Varjo

Pitkäksi venähtänyt kauppareissu johti kahden omakotitalon myymiseen, muuttosuunnitelmien suunnan vaihtoon ja kolme sukupolvea yhdistävään yhteiseen pihaan. Porvaristaloksi 1840-luvulla rakennettu ja sittemmin Uudenkaupungin pappilana toiminut kiinteistö sai pari vuotta sitten uudet asukkaat.

– Odottelin miestäni urheilukaupasta kun huomasin tämän talon ja sen, että se on myynnissä. Kävin kurkistamassa pihalle ja se oli siinä, Pirita Pirkola kertoo.

Pirita ja hänen puolisonsa Esa Pirkola asuivat teini-ikäisten lastensa kanssa Vehmaalla, jossa olivat juuri saaneet valmiiksi vanhan torpan ja sen pihapiirin kunnostamisen. Lasten harrastusten takia perhe ajoi usein Uuteenkaupunkiin ja ajatus lyhyemmistä harrastusmatkoista houkutteli. Myös Esa ihastui vanhaan pappilaan, vaikka iso talo monine piharakennuksineen tiesi remonttivuosien jatkumista.

Lue lisää 19.4.2018 lehdestä