Kaksi miestä tunkeutui omakotitaloon Vehmaalla

0
Vehmaalla tuntemattomat miehet tunkeutuivat omakotitaloon.

Poliisi sai maanantaina, puoli kymmenen aikoihin illalla ilmoituksen Vehmaan Tuomoistentiellä tapahtuneesta ryöstöstä. Asunnon omistaja, keski-ikäinen mies, oli herännyt asuntonsa ovien ja ikkunoiden hakkaamiseen. Omistajan mennessä ulko-ovelle kaksi miestä tunkeutui sisälle asuntoon.

Sisällä asunnossa ilmoittajaa uhkailtiin väkivallalla. Miehet olivat asunnossa sisällä kymmeniä minuutteja, penkoivat paikkoja ja anastivat omaisuutta. Anastetun omaisuuden arvo on vähäinen.
Asunnon omistaja pakotettiin omaan autoonsa ja toinen epäillyistä tuli hänen autoonsa toisen seuratessa toisella autolla perässä. Asunnon omistaja kääntyi matkalla naapurinsa pihaan pitäen äänimerkkiä pohjassa. Tuolloin toinen epäillyistä pelästyi ja poistui tekijäkumppaninsa kyytiin.
Epäillyt olivat noin 30-vuotiaita, alle 175 cm pitkiä ja molemmilla oli tummat ja lyhyet hiukset. Molemmilla miehillä oli tumma vaatetus. Miehet puhuivat sujuvaa suomen kieltä, mutta keskenään olivat puhuneet myös vierasta kieltä.
Epäiltyjen käyttämä auto oli vaalea farmarimallinen henkilöauto.
Tapahtumaa tutkitaan ryöstönä, törkeän kotirauhan rikkomisena ja vapaudenriistona.
Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä Uudenkaupungin poliisiin virka-aikana puhelimitse 0295 445 143 tai sähköpostilla vihje.uusikaupunki@poliisi.fi.