Kasitielle uutta asfalttia kesällä

0

Valtatie 8 saa uutta asfalttia kesällä, kun Koveron kohta, Ihoden ohituskaistat ja Luvia-Pori-osuudelle tulee uutta pintaa. Myös kantatie 43:lle Laitilaan ja Malko-Mestilä-välille on tulossa uutta pintaa.

Kesän päällystystyöt alkavat vapun jälkeen.

 

Varsinais-Suomen Ely-keskus on julkaissut kesän 2018 päällysteohjelman.  Elyllä on käytettävissä teiden päällystämiseen tänä vuonna n. 15 miljoonaa euroa, josta noin 4,7 miljoonaa on korjausvelkarahaa. Päällystysrahoitusta on tänä vuonna n. 2,5 miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna.

Kevyen liikeenteen väylien päällystyskohteet on valittu päällystevaurioiden ja asiakaspalautteiden perusteella.

Maanteiden päällystysohjelman pituus on tänä vuonna noin 370 kilometriä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Viime vuonna päällystettiin noin 500 km.

 

Bitumin hinta on noussut jonkin verran viime vuodesta, kertoo Ely-keskus. Tämä on yksi syy, miksi tänä vuonna päällystetään selvästi viime vuotta vähemmän. Korjausvelkarahoituksen ansiosta päällystemäärät ovat kuitenkin jonkin verran nousseet viimeisen kolmen vuoden aikana. Edelleen päällystemäärät ovat kuitenkin viime vuotta lukuun ottamatta noin neljänneksen alhaisemmat, kuin viime vuosikymmenellä.

Päällystyskohteiden valinnassa Ely painottaa vilkasliikenteisiä pääteitä, mutta myös vilkkaisiin seutu- ja yhdysteihin satsataan viime vuoden tapaan. Vähäliikenteisten teiden kuntoa ei pystytä juurikaan parantamaan nykyrahoituksella, kertoo Ely. Ne pidetään liikennöitävässä kunnossa pääosin täsmäpaikkauksilla.

 

Liikenteellisesti merkittävimmät päällystyskohteet vuonna 2018

E18 Lyhyitä osuuksia välillä Turku-Muurla
Vt 8 Koveron kohta
Vt 8 Ihoden ohituskaistojen kohta
Vt 8 Luvia-Pori
Vt 9 Moottoritieosuus Liedon aseman kohdalla
Vt 10 Lieto-Ankka
Vt 11 Kaasmarkku-Ulvila
Vt 12 Kolla – Eura
Vt 23 Noormarkun kohta
Vt 23 Honkakosken kohta
Kt 43 Laitilan kohta
Kt 43 Malko-Mestilä
Kt 52 Somero-Jokioinen
Mt 110 Peltola-Piispanristi
Mt 110 Muurla-Salo
Mt 180 Kaarina-Kirjala
Mt 180 Kalkkitie-Parainen
Mt 181 Paimio-Tarvasjoki
Mt 183 Högmo-Labbnäs
Mt 192 Y-tie-Vehmassalmi
Mt 273 Niinisalo-Karvia