Korihaiden sarjapaikka varmistui

0
Kevin Bracy-Davis oli Korihaiden paras pistemies kauden viimeisessä ottelussa. Kuva: Mika Reinholm

Haiparven vierasottelu Joensuussa oli yksi kauden parhaista, mutta päätyi 107-96-tappioon. Tällä ei lopulta ollut merkitystä, kun Salon Vilpas oli odotetun julma isäntä Kobrille. Hurjat 110-63 lukemat Salossa tiesivät Lapuan joutumista karsintoihin ja näin Korihaiden kausi päättyi Joensuuhun.

Joensuussa homma lähti terävästi liikkeelle, mutta neljän minuutin kohdalla hyökkäykseen tuli oikosulku. Kataja vei seuraavat minuutit 14-0 ja näytti menevän menojaan. Puoliajalla tilanne oli 56-39.

Kolmannella jaksolla nähtiin jotain sellaista, mitä vieraspeleissä on esiintynyt ani harvoin. Korihait nousi tehokkaalla viimeistelyllä jo kuuden pinnan (61-55) päähän, ennen kuin Kataja sai uudelleen juonesta kiinni. Vaikka ero repesi uudelleen lähes 20 pinnaan, uusikaupunkilaiset tulivat ryhdikkäästi vielä lähemmäs ja 11 pisteen ero oli yksi pienimmistä, mitä tämän sesongin vieraspeleistä on tullut.

Kevin Bracy-Davis oli varsinkin toisella puoliajalla hurjana ja pussitti yhteensä 29 pistettä. Monet halusivat jättää hyvän kuvan itsestään viimeisessä pelissä ja Marius van Andringa (17p.), Matt Gibson (14p.), Sean O’Brien (12p.) sekä Teemu Sulonen (11p.) takoivatkin mukavat pistelukemat. Gibson kunnostautui myös pelintekohommissa, koriin johtavia syöttöjä kertyi kahdeksan kappaletta.

Korihait haali seitsemän voittoa 40 pelissä, mikä on kaksi enemmän kuin viime kaudella. Lapua pääsi samaan määrään, mutta keskinäiset pelit menivät ukilaisille 3-1 ja näin Kobrat karsii liigapaikastaan joko  HBA-Märskyn tai Ura Basketin kanssa.