Kuukaudet runoraadin käsittelyssä

0
Runoraatilaiset Tiina Viika (vas), Ulla-Maija Paalu, Jari Luolamaa ja Ville-Markus Vesterinen ruotivat kahdentoista esitetyn runon syvintä olemusta. Jonkun runoilijan teoksia toivottiin räpiksi, toisen toivottiin kirjoittamaan tiiviimmin. Kuva: Päivi Sappinen

Päivi Sappinen

Vakka-Suomen Kansalaisopiston Runokamari-ryhmä järjesti Uudenkaupungin kirjastossa tiistaina runoraadin. Runoraati mukaili Yle TV 1:n saman nimistä ohjelmaa, joka on puolestaan saanut inspiraationsa Levyraati-musiikkiohjelmasta.

Raadissa mukana olivat kirjastotoimenjohtaja Tiina Viik, toimittaja Ulla-Maija Paalu, teatterinjohtaja Jari Luolamaa ja opiskelija Ville-Markus Vesterinen.

Runokamarilaiset lukivat raadille yhteensä 12 runoa, joiden aiheena olivat kuukaudet. Käytännössä kukin runokamarilainen etsi ensin tahollaan sopivia, kuukausia käsitteleviä runoja, jonka jälkeen porukka kokoontui yhteen valitsemaan raadille esitettävät runot.

– Kävimme kuukausi kerrallaan läpi valittuja runoja, mutta jos esimerkiksi tammikuusta ei meidän mielestämme löytynyt hyvää runoa, jätimme sen sitten välistä, illan juontanut Riitta Kilkku kertoi.

Lue lisää 21.4.2018 lehdestä