Kuunari onnistui – kolme neljästä kotiutuu

0
Uutta crosstraineria oli kokeilemassa Arvo Pitkäranta. Kevyen alun jälkeen kuntohoitaja Riitta Verhonen lisäsi vastuksia, mutta kotona kuntopyörään tottuneella ikämiehellä riitti voimia 39 minuutin treeniin. Kuva: Raija Herrala-Nurmi

Raija Herrala-Nurmi

Syyskuussa 2016 toimintansa aloittaneen kuntoutus- ja arviointiosasto Kuunarin asiakkaista 75 prosenttia palaa omaan kotiinsa osastolla vietetyn jakson jälkeen. Muut tarvitsevat pitkäaikaispaikan, ja useimmiten syy on muistisairaus.

– Meillä oli tavoite, että 75 prosenttia voisi kotiutua, ja viime vuonna se oli jämpti niin, kertoo osastonhoitaja Elina Harikkala.

Pääterveysaseman toisessa kerroksessa, entisissä Maria-Sofian tiloissa, mutta uudenlaisin toimintamallein toimivalla Kuunarilla on takanaan ensimmäinen kokonainen toimintavuosi. Tilastot kertovat, että asiakkaat olivat keski-iältään 82–83-vuotiaita ja he viettivät Kuunarissa keskimäärin 18 päivää, siis vajaat kolme viikkoa.

Lue lisää 10.4.2018 lehdestä