Ainutlaatuinen jazzmessu Uudessakaupungissa

0
 Hyvin nämä yli 150-vuotiaat urut taipuvat myös jazzmusiikkiin, ihasteli kanttori Kari Vuola. Ensimmäiseen lyhyeen harjoitukseen valmistautumassa myös kanttori Ari Hirvonen ja bassobaritoni Nicholas Söderlund. Kuva: Maija Ala-Jääski

Uudenkaupungin seurakunnan kesäkausi alkaa tänä vuonna poikkeuksellisen näyttävästi Uudessa kirkossa vietettävän Jazzmessun myötä kesäkuun 3. päivänä. Messun runkona on säveltäjä-pianisti Jukka Linkolan tunnetuista negrospirituaaleista sovittama laulusarja.

Kappaleet Joshua, Carry me home, Let my people go, Nobody knows ja Finale tulkitsee yksi tämän hetken kysytyimpiä suomalaisia oopperalaulajia, bassobaritoni Nicholas Söderlund. Myös soittajat kuuluvat alansa kärkinimiin. Jukka Linkola itse soittaa pianoa, saksofoniin tarttuu Jukka Perko ja mittavasta lyömäsoitinarsenaalista huolehtii Tuomas Tainio.

Lue lisää 17.5.2018 lehdestä