Kaupungin leikkipuistot uuteen kuosiin

0

Uudessakaupungissa pohdittiin äskettäin seminaarin voimalla onnellisuuden kaavaa. Kaupunkisuunnittelija Leo Kosonen painotti, että leikkipaikkoja kannattaa rakentaa niin paljon kuin sielu sietää.

Rakennetuilla leikkipuistoilla voi edistää kaupungin lapsiystävällisyyttä, eivätkä investoinnit varmasti mene hukkaan. Ilouutinen täällä asuville lapsiperheille on, että kaupungin leikkipuistoja uudistetaan tänä kesänä (US 22.5.).

Tarpeellisen päivityksen saavat Rantakadun Vannaksen puisto sekä Lumikontien, Hakametsän ja Pietolan leikkipaikat. Viime vuonna kaupunki toteutti kauan kaivatun torin leikkipaikan uudistamisen.

Leikkipuistoissa turvallisuudesta ei voi tinkiä yhtään, ja laitteiden jatkuvaan kunnossapitoon pitää kiinnittää erityistä huomiota. Siksi on perusteltua keskittyä määrän sijasta laatuun.

Isoimmat muutokset tulevat Vannaksen ja Pietolan puistoihin. Perinteisten keinujen ja hiekkalaatikoiden lisäksi luvassa on laitteita, jollaisia ei Uudessakaupungissa ole aikaisemmin nähty.

Leikkipuistot ovat lapsiperheiden henkireikiä, ja on hienoa, että kaupungissa ymmärretään nyt niiden arvo yhtenä kaupunkilaisten viihtyisyyden lisääjänä. Paitsi lapsille ne ovat tärkeitä myös vanhemmille.

Puistoissa on helppo tehdä tuttavuutta muiden samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa samaan tapaan kuin esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilassa. Tarve tällaisille kohtaamispaikoille on erityisesti nyt, kun kaupunkiin muuttaa uutta väkeä.

Leikkipuistojen uudenlaisesta hyödyntämisestä hyvä esimerkki on turkulaisäidin keksintö järjestää leikkipuistoissa aikuisille vapaamuotoista puistojumppaa. Idea laajeni, ja muuttui myöhemmin kaupungin organisoimaksi toiminnaksi, johon voivat osallistua lasten vanhempien lisäksi kaikki kaupunkilaiset.

Leikkipuistot ovat lapsiperheiden henkireikiä.