Myllymäen tuulimyllyjen korjaus on loppusuoralla

0
Kuvasta näkee hyvin kuinka paljon toistasataa vuotta vanhassa harakkamyllyssä on ollut korjattavaa. Taustalla puiston vanhin, myös jo korjattu konttimylly. Kuva: Maija Ala-Jääski

Uudenkaupungin kaupunki vastaanotti viime syksynä 100 000 euron suuruisen lahjoituksen Myllymäen tuulimyllyjen korjausta varten. Neljän myllyn kunnostusurakka alkoi viime joulukuussa ja nyt alkaa olla valmista.

– Kolmen tuulimyllyn osalta tarvittavat rakennekorjaukset on jo tehty ja neljäskin myllyistä valmistuu piakkoin. Tämän jälkeen on vielä maalaustöitä, mutta valmista on hyvissä ajoin ennen juhannusta, kertoi urakoitsija Jari-Pekka Lehtonen rakennusurakointi A. Lehtonen Oy:stä.

Toistasataa vuotta vanhojen tuulimyllyjen kunnostaminen on ollut urakoitsijallekin mielenkiintoinen ja ainutkertainen kokemus.

Lue lisää 15.5.2018 lehdestä