Tapahtumille riittää kysyntää ja paikkoja

0

Ensimmäistä kertaa paikallisten yritysten yhdessä vappuna järjestämä Venemarkkinat oli loistava idea, mutta sateinen sää verotti kävijöitä ja osallistujia. Toivottavasti se saa kuitenkin jatkoa, sillä tapahtuma sopii kevääseen loistavasti ja antaa maakravuillekin mahdollisuuden kurkistaa merikarhujen maailmaan.

Ulkoilmatapahtumille sopivista paikoista ei Uudessakaupungissa ole pulaa. Ydinkeskustan torimiljöö tori on perinteinen kohtaamis-, tapahtuma- ja markkinapaikka ympäri vuoden. Venesatama ja Pakkahuoneen tori heräävät eloon kesäisin.

Myllymäen vehreää puistoaluetta kunnostetaan parhaillaan. Myös Ruokolanjärven kalastuspuisto saa uutta eloa, kun kalastuskielto siellä purettiin vuoden vaihteessa. Sinne on suunnitteilla kalastukseen liittyvä tapahtuma.

Rannan grillikatos, laiturit ja kaupunkilaisten käytössä kesäisin olevat soutuveneet tarjoavat mahtavat puitteet retkeilyyn.

Kaupunginlahden miljöö ja kaupunginkirjaston vieressä sijaitseva Rauhanpuisto ovat nekin mainioita paikkoja ulkoilmatapahtumille.

Uudet tapahtumat eivät aina saa osakseen pelkkää myötätuulta ja kannustusta. Työväen vapputorilla puhunut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Vasama (sd) arvosteli Pakkahuoneen rannalla viime vuosina järjestettyä Rauha-patsaan lakitusta ja vapputapahtumaa.

Hänen mielestään tapahtumaa ei voi markkinoida koko kaupungin vappujuhlana, kun sen taustalta löytyy kokoomuslaisia. Järjestäjät itse haluavat profiloida tapahtuman epäpoliittiseksi. Niin tai näin, tilaa pitäisi riittää kaikenlaisille tapahtumille.

Näyttää siltä, että vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Poliittinen ilmapiiri on sähköisempi kuin aikoihin. Ensi kevään eduskuntavaalit näkyvät poliitikkojen puheiden koventumisena myös paikallisella tasolla.

Uudet tapahtumat eivät aina saa osakseen pelkkää myötätuulta.