Torille tuli imetysputku

0
Vauvakaverukset Helmi (vas.) ja Elina kävivät tuoreeltaan tutustumassa tulevan kesän ruokapaikkaansa Milk Break -imetystilaan.

Uudenkaupungin torilla on avautunut kesän ajaksi imetysputku, todennäköisesti ensimmäinen laatuaan. Torin taka-alalle leikkipuiston viereen sijoitetussa putkussa, on nojatuolit vauvan rauhallista ruokailuhetkeä varten, sekä hoitopöytä vaipanvaihtoon. Putku on siis muuten torimyyntiin tarkoitettu pieni kioskirakennus, joita Uudenkaupungin torille on hankittu useita.
Idea keskustaan sijoitettavasta imetyspaikasta kumpusi MLL:n vauvakahvilan kävijöiltä.

– Aktiivinen äitiporukka ideoi tällaista rauhallista imetyspaikkaa kesäksi ja otti sitten yhteyttä meihin. Me olimme MLL:stä puolestaan yhteydessä yrittäjäyhdistykseen, joka halusi lähteä mukaan tukemaan hanketta ja lahjoitti yhden putkun meidän käyttöömme, kertoo Hanna-Kaisa Vuola MLL:n paikallisyhdistyksestä.

Seitsenkuisen Helmin äiti Petra Kauppinen kertoo ajatuksen nousseen tarpeesta. Varsinaisia imetykseen tarkoitettuja tiloja tai nurkkauksia ei keskusta-alueella ole.

Lue lisää 26.05. 2018 lehdestä