Työpaikkaomavaraisuus huipussa

0

Työpaikkaomavaraisuus kertoo kunnassa olevien työpaikkojen ja kunnassa asuvan työllisen työvoiman määrän välisen suhteen. Uudenkaupungin työpaikkaomavaraisuus on huikea, arviolta noin 150 prosenttia. Vuonna 2011 yli sadan prosentin työpaikkaomavaraisuus oli 67 kunnalla ja niistä löytyivät miltei kaikki maan yli 100 000 asukkaan kaupungit.

Vahva työpaikkaomavaraisuusaste kuvaa kunnan elinvoimaisuutta, kilpailukykyä ja kykyä vastata alueensa elinkeinotoiminnan kehittämisestä. Eli työpaikkaomavaraisuusasteellakin mitaten Uusikaupunki on erittäin elinvoimainen.

Tällä hetkellä arvioidaan, että Uudessakaupungissa on työpaikkoja kaikkiaan noin 9 000. Työvoimaa kaupungissa oli huhtikuun lopussa noin 7 000.

Kaupungin työttömyysprosentti laski laskemistaan viime vuonna ja tämän vuoden ensimmäisillä kuukausilla. Nyt tämän vuoden maalis-huhtikuussa se on asettunut samoille lukemille eli 5,7 prosenttiin.

Meillä on täällä tarjolla avoimia työpaikkoja reilusti yli oman tarpeen. Huhtikuun lopussa avoimia työpaikkoja kaupungissa oli 652. Autonrakentajien lisäksi tänne haetaan mm. tekniikan erityisasiantuntijoita, sairaanhoitajia, ravintola-alan työntekijöitä ja lähihoitajia. Ammattien kirjo on laaja.

Uusikaupunki tarvitsee työpaikkoihinsa tekijöitä ja heille asunnot. Onneksi kaupungissa rakennetaan parhaillaan uusia vuokra-asuntoja. Ja lisää on tulossa.

Uudenkaupungin työpaikkaomavaraisuus on huikea, arviolta noin 150 prosenttia.