Alueen matkailu on nosteessa

0

Uusikaupunki ja Vakka-Suomi ovat olleet jo parisen vuotta positiivisessa nosteessa. Myötäiset tuulet heijastuvat nyt myös alueen matkailuun ja tälle kesälle odotukset ovat korkealla.

Koko maassa ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset majoitusliikkeessä olivat nousseet alkukesällä viime vuodesta 7,7 prosenttia ja kotimaisten yöpyjien 3,8 prosenttia. Vakka-Suomi liikkuu jälleen omilla prosenttiluvuillaan, sillä ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisten kasvuluvut olivat peräti 39,2 prosenttia ja kotimaisten 60 prosenttia.

Toki matkailun alueella yöpymisten kasvuluvuissa täällä näkyy selkeästi autotehtaan vaikutus, mutta Uusikaupunki ja Vakka-Suomi kiinnostavat myös muuten. Uusikaupunki on ollut autotehtaan positiivisten uutisten myötä runsaasti valtakunnallisesti esillä ja se on osaltaan lisännyt kiinnostusta kaupunkiin. Maan ainoa autokaupunki kiinnostaa myös matkailijoita.

Tänä kesänä Uuteenkaupunkiin on tutustunut jo puolisen sataa ryhmämatkalaisia ja heitä on tulossa lisää. Ryhmien käynneissä voidaan päästä tänä kesänä ennätyslukuihin. Myös Uudenkaupungin vierasvenesatama alkaa täyttyä kesälomalaisten veneistä.

Uudenkaupungin kesä tarjoaa runsaasti monenlaista niin asukkailleen kuin matkailijoille. Ja mikä parasta, kesä on vasta alkanut.

Vakka-Suomi liikkuu jälleen omilla prosenttiluvuillaan.