Jokainen voi osallistua keskustan kehittämiseen

0

Kaipaako Uudenkaupungin keskusta mielestäsi kasvojen pesua? Pitääkö keskustan keskeisintä liikekatua Alistakatua mielestäsi päivittää tälle vuosikymmenelle?

Miten toria saataisiin elävöitettyä? Millaisille tapahtumille on tilausta kasvavassa kaupungissa? Mistä ja miten pysäköintitilaa autoille, kulkutilaa kävelijöille ja pyöräilijöille sekä oleskelupaikkoja kaupunkilaisille?

Jos kysymykset herättivät ajatuksia, tänään kannattaa suunnistaa Demokatu Uusikaupunki -infotilaisuuteen. Ukipoliksen ja kaupungin hanke sai pari viikkoa sitten Leader-tukea Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakalta.

Loppukesällä Uudessakaupungissa rakennetaan eräänlainen koelaboratorio tai demonstraatio, jossa testataan ideoita keskustan kehittämiseksi. Alustavia luonnoksia on jo toteutettu, ja tarkoitus on, että kaupunkilaiset pääsevät osallistumaan kotikaupunkinsa kehittämiseen.

Netissä on parhaillaan kaksikin Apoliin (arkkitehtuuripoliittinen ohjelma) liittyvää kansalaiskyselyä. Toiseen voi esittää ajatuksia keskustan kehittämisestä, ja toinen on suunnattu vapaa-ajan asukkaille. Molemmat ovat avoinna heinäkuun loppuun asti. Lisäksi äskettäin on avattu kysely Uudenkaupungin keskusta-alueen ja sen liepeillä olevista kaupunginosista.

Vanhan tutun maiseman näkeminen uusin silmin ei ole aina helppoa. Havainnollistamisessa voidaan nykyään hyödyntää teknologiaa ja uusikaupunkilaiset saavat ehkä myöhemmin kesällä katsoa virtuaalilaseista, miten Alinenkatu voisi muuttua.

Apoliin liittyen Uudessakaupungissa on järjestetty kaksi kävelykierrosta. Toiseen oli kutsuttu nuoria, toiseen uusia asukkaita. Molemmista saatiin hyviä eväitä ja havaintoja kaupungin kehittämiseen.

Tänä iltana järjestettävä tilaisuus on tarkoitettu kaikille. Nyt on loistava tilaisuus osallistua 401-vuotiaan kaupungin tulevaisuuteen. Vuorovaikutuksen kannalta olisi hienoa, jos tilaisuuteen osallistuisi runsaasti myös kaupunkimme päättäjiä.

Nyt on loistava tilaisuus vaikuttaa 401-vuotiaan kaupungin tulevaisuuteen