Juhannuksena muutama pahoinpitely ja pari tulipaloa – muuten verraten rauhallista

0
Poliisi tavoitti juhannuksena Vakka-Suomen teiltä pari rattijuoppoa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen juhannus oli rauhallinen. Pelastuslaitoksella oli viikonlopun aikana yhteensä 100 pelastustehtävää.
– Tehtävien määrä oli samaa luokkaa kuin tavallisinakin viikonloppuina, kertoo päivystävä palomestari Torbjörn Lindström.
Lauantai-iltana Vehmaalla syttyi keskisuuri rakennuspalo. Yhteensä kuusi yksikköä joutui sammuttamaan mökkipaloa, joka oli levinnyt ympäröivään maastoon. Onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.
Länsi-Suomen merivartioston juhannus oli sen sijaan työntäyteinen. Erityisesti juhannusaaton myrsky aiheutti vaaratilanteita merenkulkijoille. Meripelastuskeskus Turun vastuualueella meripelastustapahtumia oli yhteensä 41, joista hätätilanteiksi luokiteltuja tapahtumia oli viisi. Muille viranomaisille annettiin apua 19 kertaa.
Uudenkaupungin vesillä vältyttiin suuremmilta onnettomuuksilta. Koneviasta kärsinyt vene tarvitsi meripelastuksen apua lauantaina.
Kustavissa puolestaan ajelehtiva vene tarvitsi apua perjantaina.
Uudenkaupungin poliisilaitokselle ilmoitettiin juhannuksen aikana kaksi rattijuopumusta ja yksi peräänajo.
Lisäksi Vakka-Suomen alueella poliisin tietoon tuli neljä pahoinpitelyä.
Vakka-Suomen Voiman sähkönjakelussa oli juhannuksena keskeytyksiä. Alisenkadun ja Vakka-Suomenkadun risteyksessä olevan muuntamon sisällä sähkökeskuksessa syttyi tulipalo perjantai-iltapäivällä.
Onnettomuus aiheutti sähkönjakelun keskeytyksen 150:lle yhtiön asiakkaalle.
Pahasti vaurioitunut sähkökeskus saatiin väliaikaisesti korjattua niin, että kaikille asiakkaille sähköt palautuivat iltayhteentoista mennessä. Syytä palon syttymiseen ei vielä maanantaina tiedetty.