Kustavissa pääsee tutkimusmatkalle Egyptiin

0
Kustavin käsityöläiskylässä tupsahtaa tänä kesänä keskelle Egyptiä. Kuva: Maija Ala-Jääski

Kustavin Tähtitieteellisen Yhdistyksen aktiivijäsenet Stefan Lamoureux ja Kristian Vainio ovat luoneet Kustavin käsityöläiskylän yhteyteen oman poikkitaiteellisen ja -tieteellisen näyttelyn, mikä johdattaa vieraat muinaiseen Egyptiin. Omin käsin rakennetun pyramidin, basaarin ja elokuvateatterin avulla kaverukset esittelevät kevään Egyptiin suuntautunutta retkeään ja sen antia, osin vakavissaan, osin pilke silmäkulmassa.

– Viime vuonna meillä oli täällä tähtitieteellinen puutarha ja tämän vuoden projektin keskiössä on siis pyramidi. Pyramidi syntyi ihan kierrätystavarasta, ei siihen tarvittu muuta kuin kaksi nörtähtävää miestä ja akkuporakone, hymyili Kristian Vainio.

Lue lisää 14.6.2018 lehdestä