Seutukunta tarvitsee työvoimaa

0

Vakka-Suomi tarvitsee uusia työntekijöitä. Alueen pk-yrityksillä on huutava pula tuotantotyöntekijöistä, mutta myös asiantuntijoista. Uusikaupunkilaiset yritykset ovat kertoneet tarvitsevansa tulevina vuosina 300–500 uutta työntekijää. Näiden satojen uusien työpaikkojen lisäksi tulee vielä autotehtaan tarvitsemat työntekijät.

Syksyllä on luvassa jälleen rekrytointitapahtuma, johon muun muassa TE-keskus järjestää työttömille kuljetuksia. Tapahtumaan on suunniteltu yrityksiltä ajantasaista listaa siitä, mitä työpaikkoja Vakka-Suomessa on syksyllä tarjolla. Näin myös työpaikan vaihtoa suunnittelevat saataisiin liikkeelle.

Uusien työpaikkojen lisäksi Vakka-Suomi voi tarjota paljon muuta, kokonaan uuden elämän. Vakka-Suomessa on turvallista elämää, luontoa, harrastuksia, viihtyisää asuinympäristöä meren rannalla, kaupungissa tai maaseudulla.

Vakka-Suomi tarvitsee yhteisen nettisivun, paikan, josta löytyvät sekä avoimet työpaikat että kuntien tarjoamat palvelut harrastusmahdollisuuksineen. Se tarvitsee tuekseen tietysti valtakunnallisen markkinointikampanjan. Se, ovatko kunnat ja alueen yritykset valmiita taloudellisiin panostuksiin, ratkaisee paljon, mutta nettisivu kampanjoineen voisi olla ainakin osaratkaisu työvoimapulaan.

Uusien työpaikkojen lisäksi Vakka-Suomi voi tarjota paljon muuta, kokonaan uuden elämän.