Vesibussi Kuha saapui kotiin

0
Auvo Hällfors toi vesibussi Kuhan Uuteenkaupunkiin ainakin täksi kesäksi. Mikäli kysyntää tilausristeilyille riittää, jäänee alus kaupunkiin myös pidemmäksi aikaa. Kuva: Maija Ala-Jääski

Vesibussi Kuha on yksi niistä aluksista, jonka moni uusikaupunkilainen muistaa. Erityisen legendaarisia olivat Kuhan kyydissä tehdyt reissut pursiseuralle ja etenkin Haanperänkarin tansseihin.

Alus kuljetti aikoinaan myös matkailijoita Koiviston saareen, lapsia kesäleireille ja luokkaretkille sekä teki muita tilausajoja saaristossa. Kuha oli näkyvä osa Uudenkaupungin merellistä ilmettä yli 40 vuoden ajan, aina vuoteen 2007 asti. Tuolloin aluksen omistaja teki konkurssin ja alus myytiin pääkaupunkiseudulle.

Nyt vesibussi Kuha on kuitenkin saapunut takaisin ”kotiin”, ainakin toistaiseksi. Aluksen on vuokrannut Uudestakaupungista kotoisin oleva Auvo Hällfors.

– Tilaisuus tuli ihan yllättäen, mutta olihan siihen tartuttava. Kuha kuuluu mielestäni Uuteenkaupunkiin. Se on osa kaupungin lähimenneisyyttä, totesi Hällfors.

Lue lisää 9.6.2018 lehdestä