Kesällä on kaksin verroin kulttuuria

0

Kesään kuuluu kiinteästi kulttuuri monessa eri muodossa. Vakka-Suomesta löytyy tänäkin kesänä taatusti jokaiselle jotakin. On kesäteatteria, musiikkitapahtumia, esityksiä lapsille, taidenäyttelyjä…

Kesäteattereita on tarjolla mm. Uudessakaupungissa, Laitilassa, Pyhämaassa ja Pyhärannassa. Uudessakaupungissa on Lentävän Lokin lavalla Pikkujättiläinen. Pyhämaalla Suviteatterissa seurataan Munaako herra ministeri? Laitilassa Kaivolan Kesäteatterissa on kantaesityksenä Virta vie – Olavi Virran sävelin… Ja Pyhärannan Santtion kesäteatterin lavalla esitetään Tääl tänäp tähthousu.

Suomalaisen kesään kuuluu ainakin yksi kesäilta työporukan, perheen tai ystävien kesken kesäteatterin puupenkillä nauramassa komediaa tai farssia sadetta tai hyttysiä väistellen.

Vakka-Suomen kesässä on runsaasti musiikkia. Uudessakaupungissa on jo vuosia ollut kaksi musiikkitapahtumaa ylitse muiden: Crusell-viikko ja Karjurock. Ensi viikolla käynnistyy Karjurock ja kuun lopulla aloittaa Crusell-viikko.

Karjurock tarjoilee ensimmäisenä päivänään musiikkia perheille. Ja sitten perjantaina ja lauantaina Lokalahdella lavalle nousee maan eturivin artisteja.

Tänä vuonna Crusell-viikko järjestetään jo 37. kerran. Teemana tänä vuonna on Omalle polulle ja viikon esiintyjäkaarti on tasokas, niin kuin aina. Tarjonta on laaja, aina puhallinmusiikista suomalaiseen tangoon.

Vakka-Suomesta löytyy tänäkin kesänä taatusti jokaiselle jotakin.