Keskustaa elävöitetään

0

Uudenkaupungin keskustassa tapahtuu ensi viikosta lähtien. Kaupunki järjestää ydinkeskustassa pop-up-kokeilun heinäkuun lopusta lähtien ja se jatkuu osittain aina elokuun lopulle asti.

Demokadun nimellä kulkeva kokeilu tuo mm. Alisellekadulle pätkän kävelykatua, torille kasveja, puita ja penkkejä. Rauhanpuisto saa myös riippumattoja. Luvassa on puistossa myös mahdollisesti illan pimentyessä elokuvanäytöksiä.

Jo nyt Alisenkadun yhden korttelin alkupään yläilmoja elävöittävät ja värittävät hienosti Kenkäkauppa Alinan kustantamat sateenvarjot.

Demokatu-kokeilun taustalta löytyy Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelu. Ja yrittäjillä, järjestöillä ja yksittäisillä toimijoilla on nyt myös mahdollisuus järjestää omia pieniä pop-up-tempauksiaan tai tapahtumiaan demokadun aikana.

Näillä kokeiluilla halutaan houkutella kaupungin keskustaan turistien lisäksi myös kaupunkilaisia. Uudenkaupungin keskusta ja tori kuhisevat ihmisiä näin kesäisin. Teematorit niin torilla kuin vierasvenesataman torilla kutsuvat kaupunkilaisia, turisteja ja kesämökkiläisiä kaupungin keskustaan. Ihmiset kulkevat, tapaavat tuttuja, poikkeavat liikkeisiin.

Ne osoittavat, että kun keskustassa on tapahtumia, myös kuulijoita ja katsojia riittää, ja eikä vain kesäisin. Mm. viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty Hehku-tapahtuma sai väen liikkeelle.

Kaupunki järjestää pop-up kokeilun heinäkuun lopusta lähtien.