Kulttuuritarjontaa Kustavista

0

Kustavi, saariston kuningaskunta, kuten kustavilaiset itse nimittävät, tarjoaa tänä kesänä jälleen erinomaisia tapahtumia kaikille. Eilen, keskiviikkona avattiin Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko jo 19. kerran ja kunnassa on parhaillaan meneillään saariston sirkusfestivaali.

Saariston sirkusfestivaali, joka käynnistyi viime viikolla, on kuukauden mittainen sirkustaiteen kulttuuritapahtuma Kustavissa. Viikkoihin mahtuu 15 Vaudeville-shown esitystä, sirkusleirejä ja kursseja kaikille, niin aikuisille kuin lapsille, jotka ovat kiinnostuneita sirkustaidoista. Festivaali on paikkakuntalaisen ArtTeatron käsialaa. Tänä vuonna ArtTeatro täyttää kymmenen vuotta ja Vaudeville-show on osa juhlaa.

Eilen käynnistyi myös Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko, joka jatkuu aina sunnuntaille asti. Viikko juhlii kirjailija Volter Kilpeä, jonka pääteosta Alastalon salissa on usein pidetty kaikkien aikojen parhaana suomalaisena romaanina. Kirjallisuusfestivaali tunnetaan korkeatasoisesta, mutta kotoisasta tunnelmastaan.

Kilpi-viikon ohjelmassa on mm. yleisöluentoja ja keskustelutilaisuuksia, eri teatteriryhmien esityksiä, musiikkia, retkiä Volter Kilven maisemiin maalla ja merellä. Tänä kesänä kirjallisuusviikon teemana on Kärhämä – sota, riita ja ristiriita.

Eilen käynnistyi myös Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko, joka jatkuu aina sunnuntaille asti.