Lapset opettelivat entisajan käytöstapoja 

0
Tuuli Tuominen ja Sofia Kerkola opettivat lapsille, miten kumarretaan oikein. Kuva: Saana Viinikkala

Saana Viinikkala

Tänä kesänä Uudenkaupungin museossa lapsille opetetaan herrasväen käyttäytymistapoja. Joka keskiviikko klo 11-12 järjestettävässä työpajassa lapset opettelevat muun muassa 1800-luvun puhuttelutyyliä, niiaamista ja kumartamista, oikeaoppista kättelytyyliä sekä viuhkan käyttöä.

Kesän ensimmäisellä käytöskoulun oppitunnilla oli mukana seitsemän lasta. Museon kesäoppaat Tuuli Tuominen ja Sofia Kerkola olivat pukeutuneet piian vaatteisiin ja kertoivat ringissä istuville lapsille, miten erilaista elämä oli parisataa vuotta sitten.

– Nykyään me voidaan puhutella vaikka työkavereita rennosti kysymällä, että mitä sulle kuuluu. Ennen se ei kuitenkaan käynyt päinsä, vaan piti olla aina hyvin kohtelias ja teititellä, Kerkola kertoi kuunteleville lapsille.

Lue lisää 7.7.2018 lehdestä