Legendaarinen vesibussi Kuha kyyditsi retroristeilijöitä 

0
Vesibussi Kuha vanhalla paikallaan Kaupunginlahden rannassa. Lähtöä odottelevat Kuhan perämies Antti Hällfors (vas.), kapteeni Auvo Hällfors sekä risteilyn järjestäneet Katja Laine ja Mari Jalava. Kuva: Saana Viinikkala

– Kun kuulin huhua, että Kuha on tulossa kesäksi takaisin Uuteenkaupunkiin, mietin, että olisipa hienoa päästä taas sen kyytiin, Mari Jalava kertoo.

Kun sitten varmistui, että uusikaupunkilainen Auvo Hällfors on vuokrannut legendaarisen vesibussin käyttöönsä ja aikoo järjestää sillä tilausristeilyjä Uudenkaupungin saaristossa, Jalava ja Katja Laine päättivät yhdessä kerätä porukan kasaan ja järjestää nostalgisen retroristeilyn.

Heinäkuisena iltapäivänä viimeisetkin matkustajat ovat kiivenneet Sorvakon sillan kupeessa vanhalla tutulla paikallaan odottelevaan vesibussi Kuhaan. Istumapaikat täyttyvät, ja lähtöä odotellaan jännittynein tunnelmin. Aluksi lasketaan, että kaikki 40 retroristeilylle ilmoittautunutta ovat kyydissä.

– Matkan nopea täyttyminen osoittaa, että muutkin haluavat vain istua Kuhassa. Monet ovat varmasti veneilleet lähisaaristossa muutenkin, mutta Kuha on se juttu, Jalava toteaa.

Lue lisää 12.7.2018 lehdestä