Lemmikit kaipaavat helteellä vettä ja varjoa

0
Liisa Pehkonen Mustista ja Mirristä esittelee kissoille ja koirille sopivaa huivia, jonka viilentävä vaikutus perustuu siitä haihtuvaan kosteuteen. Kuva: Päivi Sappinen

Päivi Sappinen

Kun lämpömittarin lukemat kohoavat viikko toisensa jälkeen hellelukemiin, alkaa myös monen turkin alla olla tukalaa. Kuumalla säällä tulisi ennen kaikkea huolehtia, että lemmikeillä on tarjolla riittävästi vettä ja mahdollisuus vilvoitella varjossa.

– Pidemmät lenkit kannattaa tehdä aikaisin aamulla tai iltaisin, kun ei ole niin kuuma. Ja tärkeää on tarjota riittävästi raikasta vettä ja huolehtia siitä, että eläimelle on aina mahdollista päästä halutessaan varjoon vilvoittelemaan, neuvoo eläinlääkäri Sanna Hakala Kalannin Evidensia-eläinlääkäriasemalta.

Lemmikkitarvikeliikkeessä helle on näkynyt selkeästi. Apuja kotieläinten viilennykseen haetaan runsaasti.

– Lähes joka toinen asiakas kysyy nyt helpotusta helteeseen, arvioi Liisa Pehkonen Uudenkaupungin Musti ja Mirri -liikkeestä.

Lue lisää 31.7.2018 lehdestä